Oplev Ford

Oplev Ford

Oplev Ford

#perfektudenfilter | Ford C-MAX

For skuespiller Laura Christensen handler det som mor og menneske om ikke at lade sig tynge af egne og andres forventningers pres.

“Vi har travlt, og vi er konstant på farten”.

Sådan starter skuespillerinden Laura Christensen i en ny film for Ford C-MAX, alt imens vi ser hende i sin bil.

“Vi har altid første parket til receptioner og vigtige events,” fortsætter Laura Christensens speak, mens scenen nu er skiftet til fødselsdag i børnehaven, hvor hun med papirhat er i gang med at hælde saft op i små plastikkrus til sønnens børnehavevenner.

“Vi er kreative, vi er tjekkede. Og så forstår vi os på fashion,” lyder det til billeder af skuespillerinden iført søndagshættetrøje, mens hun bliver skubbet lidt i køen til bageren.

Filmen er blevet skabt i samarbejde mellem Ford og Laura Christensen selv. Den gør op med forestillingen om et kendis-liv fuld af gallapremierer, røde løbere og kamerablitz, som man måske kunne få indtryk af, når man ser Laura Christensen på forsiderne af de kulørte blade.


Filmen for Ford C-MAX med Laura Christensen holder ironisk forestillingen om det glamourøse kendis-liv ud i strakt arm.

Tværtimod står billederne af Laura Christensens dagligdagssituationer i stærk kontrast til hendes speak – måske som en lille kommentar til de forventninger vi ofte har til os selv og det (facebook)indtryk, vi gerne ser, at omverdenen har af os?

– Vi talte om, da vi lavede filmen, at mit liv jo ikke adskiller sig fra alle andre forældres. Man vil jo gerne være den fede person, som har overskud til at bage bollerne, holde børnefødselsdagen og så i øvrigt også lige se smart ud samtidig, fortæller Laura Christensen.

– Men faktum er bare, tror jeg, at det er de færreste, der har tid til det i hverdagen – og i øvrigt kan overskue det.

– Og sådan har alle forældre det jo – og alle mennesker det vel i det hele taget.

“En gang imellem taber vi alle sammen indkøbsposen”

Ford C-MAX er en moderne familiebil, der med en lang række af fleksible teknologier, funktioner og systemer vil gøre hverdagen lettere for den almindelige danske familie.

Men Laura Christensen og hendes mand, Thomas Levin (Bl.a. kendt fra aktuelle tv-serie Norskov), er måske ikke ligefrem kendetegnende for den almindelige danske familie med 8-16 jobs. Begge er succesfulde skuespillere, der har de skæve arbejdstider, som hører til skuespiller-erhvervet.

Så hvordan gør de hverdagen lettere, når skemaet er pakket med forestillinger og optagelser i udlandet?

– Vi er så heldige, at vi har to sæt rigtig, rigtig gode bedsteforældre. De er totalt uvurderlige for, at vores liv kan hænge sammen, og de har trådt til rigtig mange gange, fortæller Laura Christensen, der samtidig understreger, at fleksibilitet er et nøgleord, når man er forældre med de karrierer, som hendes mand og hun selv har.

– Vi er meget fleksible, for vi ved, hvor meget det her betyder for os begge to. Men der tænker jeg alligevel, at vi måske ikke adskiller os fra så mange andre par. Andre par oplever jo også lange arbejdsdage, hvor den ene må træde til og omvendt.

– Der, hvor vi måske adskiller os, og der hvor det kræver ekstra stor fleksibilitet, er, når en af os skal helt væk på arbejde i en længere periode, fortæller Laura Christensen, der selv for nyligt har været i Norge og optage den norske tv-serie MAMMON.

Men for Laura Christensen handler det – ligesom det synes at være filmens pointe – ligeså meget om at evne nedjusteringen af forventningerne til sig selv samt forestillingen om de forventninger, som man tror, at omverdenen går rundt og har til én.

– Det er små ting, men at man kan sige; i dag orker jeg fanme ikke at lave mad. I dag er det ok, at vi køber den pizza. I dag er det okay, at jeg ikke er så skide dygtig. Det er okay, at jeg ikke magter det lige nu, siger Laura Christensen og fortsætter:

– Det handler jo også om at kunne prioritere. Vi køber en pizza i dag, ja, men til gengæld kan vi sidde sammen og spise den, uden at aftenen er startet hektisk og stressende.

– Og det er filmens pointe; alle mennesker “taber en gang i mellem indkøbsposen” eller “smider nøglerne væk”, og det er okay, for det er jo også livet.


Den nye Ford C-MAX er designet til at gøre livet lidt lettere – selv når indkøbsposerne er fast besluttet på det modsatte.

– Livet er nuanceret, og man har ikke altid styr på det. Men man skal også lære at kunne smile af det. Ikke dermed sagt, at man bare skal smile af det hele, men det handler i bund og grund om, at man skal kunne lette lidt af det pres, vi har tendens til at lægge nedover os selv.

Læs mere om Ford C-MAX, som også blev kåret som årets familiebil 2015 her.

Tags:

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev

Du kan tilmelde dig til den kategori der passer dig bedst.

Følg Ford på de sociale medier: