Oplev Ford

Oplev Ford

Oplev Ford

Inspiration til livsstil: Kuga og frihed fremfor Barbados

Emil Thorup arbejder 60 timer om ugen, har gang i et utal af projekter og så skal han arbejde hele sommerferien, men friheden gennemsyrer alt for TV-værten i hans livsstil, der kan fungere som inspiration til andre, der ønsker at gå samme vej.

“Det er tanken om, at den potentielle frihed er større end selve friheden, forstår du?”.

Ordene er Emil Thorups – den altid velklædte, veloplagte og velfriseret tv-vært med Tintin-håret og mediebrillerne med en ekstravagant livsstil.

I 2009 lærte vi ham at kende som Casper Christensens assistent i det David Lettermanske talkshow “Aloha!”, og siden er den kontroversielle TV-vært dukket op i en lang række programmer med sig selv og sin livsstil som hovedperson.

Og det er så kun TV-CV’et. Udover TV-vært kan Emil Thorup også bryste sig af titlen som radiovært, forfatter, foredragsholder, konferencier, IT-konceptudvikler, designer og sidst – men bestemt ikke mindst – arkitekt.

Men det er – paradoksalt nok – i kraft af den 32-årige tv-værts mange projekter, at Emil Thorup mærker friheden i sin livstil. Hvis han føler for det, fortæller han, kan han på enhver given dag proklamere et “F… it – jeg holder søndag”.

“Men det sker så måske cirka omkring nul dage om året,” indrømmer han i samme åndedrag, når han taler om sin livsstil.

Hæng mig inden den skemalagte ferie
Derfor virker det ligeså paradoksalt, når man spørger ind til Emil Thorups sommerferieplaner og hans livsstil.

“Jeg skal arbejde,” svarer han prompte og gør så en kort pause i de mange inspirerende ord.

“Nej, jeg kan bare heller ikke overskue det der med at holde én laaang ferie,” fortsætter han. “Det der med, at vi lukker hele butikken ned i en måned. Altså, jeg bliver skør af det”.

“Men så kan man jo sige, at jeg holder ferie konstant. Jeg er måske af sted en uge hver måned eller hver anden, men jeg fordeler det bare over hele året”.

Ford Kuga inspiration

Men gælder den samme præmis så om frihed, når han endelig holder fri?

“Ja!” næsten udbryder han. “Jeg har lige været en måned af sted i LA med alle mine allerbedste venner. Så havde vi lejet et stort hus i Silver Lake, hvor vi bare spiste, drak, kørte på stranden eller lå i haven, læste bøger og snakkede”

“Jeg vil hellere hænges end at skulle på sådan en skemalagt ferie, hvor man er afhængig af en eller anden guide, der skal komme og hente én og køre én hjem. Jeg har brug for fuldstændig selv at bestemme”.

Nyt, uprøvede og simpelthen for spændende
Fra seksårsalderen har Emil Thorup drømt om en livsstil som arkitekt. En drengedrøm han i dag udlever gennem sin livsstil. Således fik han mulighed for at indgå i et stort designteam, der skulle tegne en 1500 kvm stor lobby til et hotel i Dubai, ligesom han også har tegnet et helårshus, der skal fungere som prototypen for en hel serie af helårshuse under betegnelsen Nordic Noir.

Og det er til trods for, at Emil Thorup aldrig har læst på arkitektskolen.

Tanken om at skulle indrette sig under nogle specifikke arkitektoniske retningslinjer passede ikke sammen med Emil Thorups temperament.

Ikke dermed sagt, at der ikke eksisterer retningslinjer og 10 års planer i Emil Thorups univers.

“Ja, den er endda skrevet ned og alt muligt,” falder svaret prompte på 10 års planen. “Den er både skrevet ned, og der følger et budget med”.

“Men så kan du jo samtidige sige, at jeg jo har tilladt mig ting, der kom ind fra højre,” fortsætter han om sin livsstil.

“Det var også det, der skete i tidernes morgen, da Casper Christensen headhuntede mig. Der havde jeg en klar plan, men skrottede den fuldstændig. Jeg kunne ikke sige nej, og det handlede om fuldstændig de samme mekanismer, som gør sig gældende for mine karrierevalg i dag: det var nyt, uprøvet og simpelthen for spændende”.

365 dage på Barbados er ikke frihed
En 9 – 17 arbejdsdag går ligeså godt sammen med Emil Thorup som aftaletidspunkter på Roskilde Festival gør. Friheden definerer TV-værten nemlig gennem sit arbejdsliv og livsstil.

“Det fede for mig ville ikke være at sidde på Barbados hele året rundt og bare nyde livet – det er ikke frihed i min optik. Frihed er for mig, at jeg kan arbejde og leve det her nomadeliv, hvor jeg arbejder over det hele. At jeg kan køre alle steder hen.”

Derfor betyder valget af bil også en hel del for Emil, der har kastet sin kærlighed på Ford Kuga, der i den grad passer til hans livsstil. Især teknologien i en Ford Kuga gør livet på landevejen nemmere, da den er spækket med funktioner som eksempelvis Driver Alert, der advarer, hvis man bliver træt og Blind Spot Information System, der hjælper med den blinde vinkel.

“Hvis en ven låner min bil i et halvt døgn, så føler jeg mig direkte amputeret. Jeg skal have min bil! Men det handler så også om, at jeg kører ca. 60.000 km om året. Fra møder over foredrag til forskellige jobs. Med husene, jeg tegner for tiden, er jeg jo i Jylland hele tiden, og så har jeg lige været i Polen i forbindelse med nogle møbler, som jeg har designet,” fortæller Emil Thorup.

Emil Thorup gør sig også som entreprenør og har kastet sig ud i forskellige projekter, og her er Ford Kuga også god at have.

livsstil i Ford Kuga
Emil Thorup kører ca. 60.000 km. i sin Ford Kuga årligt

“Men jeg elsker at køre! Og jeg tror, det handler om de år, hvor jeg boede i USA. Jeg fik ret hurtigt den der LA-mentalitet ind under huden, hvilket også giver sig til udtryk i min bil. Jeg skal have en stor bil. Den passer godt til mit temperament, for jeg skal ligesom bare frem.”

Tags:

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev

Du kan tilmelde dig til den kategori der passer dig bedst.

Følg Ford på de sociale medier: