OplevFord

Vidste du, at der findes specielle Vignale-farver?

Ford Vignale-serien indeholder en række specialudviklede farver, der understreger og fuldender de luksuriøse detaljer og former på Vignale-modellerne - men hvad skal der til for, at man kan tale om en Ford Vignale-farve og hvordan skabes farverne?  

Er denne farve virkelig en Vignale-farve?

Det tager normalt 36 måneder at udvikle en ny farve til en Ford-Vignale. De første skridt mod en færdig farve bliver taget i et Ford-værksted i tæt samarbejde mellem Vignale-designere og ansatte i farve- og maleteamet. Filosofien er enkel – det handler om at have de bedste farver på markedet. Designerne stiller høje krav og alle forslag og udkast hænges op på en stor tavle, hvor de så bliver diskuteret frem og tilbage. Udgangspunktet kan være en flot farve som en af designerne har set på eksempelvis en neglelak fortæller Robert Wolff, der er farveteknisk ekspert i designafdelingen for farver og materialer hos Ford Design Studio i Köln. ”Ford Vignalefarver gør bilen endnu mere overdådig. De understreger dens geometri”. Farvetendenserne er også en del af processen, og det handler om at være fremsynet, når man overvejer hvilke farve, der er på vej frem, og hvad der er på vej tilbage – ikke blot inden for bildesign. Designerne orienterer sig konstant i trends og tager eksempelvis til møbelkonferencer for at blive inspireret. Èt spørgsmål vender hele tiden tilbage – er dette virkelig en Vignale-farve? Ifølge Robert Wolff skal Vignale-farven understrege Ford Vignale-bilernes geometri. Det tager lang tid, og der er meget dialog frem og tilbage før en farve er klar til produktion.  

Strenge standarder og gentagende tests

Alle nye farver testes af eksisterende og potentielle Ford-kunder for at have det bedst mulige grundlag inden lancering af en ny farve. Også klimaet tages i betragtning for at sikre modstandsdygtighed for skiftende vejrforhold. Kvalitetskontrollen er hård, og malingen skal i henhold til krav fra Ford forblive uændret i mindst 12 år. Derfor er det kun de bedste farver og kvaliteter, der slipper igennem nåleøjet.  

Ford S-Max Vignale

Designere, ingeniører og kunsthåndværkere bruger måneder – nogle gange år – på selv den mindste detalje ved Ford S-MAX Vignale. Ford S-MAX Vignale fås i eksklusive Ford Vignale-farver, for eksempel den perlemorsmetalliske Vignale Milano Grigo eller Vignale White Platinum. Interiøret er beklædt med sekskant-quiltet Windsor-læder, og sæderne og indersiden af dørene er fremstillet af de bedste og mest holdbare materialer. Sans for hver eneste detalje, er udgangspunktet i Ford Vignale-filosofien. Ligesom alle de andre modeller i Ford Vignaleserien er Ford S-MAX Vignale mere end blot en bil – det er en oplevelse. Og en helt særlig én af slagsen. S-Max Vignale
Oplev mere om Ford
#Ford S-Max#S-MAX#S-Max Vignale#Vignale

Se den nye Ford S-Max Vignale her

Fremhævede artikler

Relaterede artikler