Oplev Ford

Oplev Ford

Oplev Ford

Vandflasker forvandles

Ford har fundet en smart måde at genanvende plastik på. Hver Ford EcoSport er nemlig forsynet med måtter sammensat af 470 genbrugte vandflasker.

Siden Ford introducerede EcoSport på globalt plan i 2012, har SUV-modellen givet nyt liv til mere end 650 millioner halvlitersflasker, der samlet set svarer til intet mindre end 8262 ton* genbrugsplast. Hvis flaskerne blev lagt i forlængelse af hinanden, ville de faktisk strække sig mere end to gange rundt om jorden**.

Ford anvendte for første gang genbrugsplast i produktionen af Ford Mondeo for mere end 20 år siden og har siden genanvendt 1,2 milliarder flasker om året på globalt plan.

“Forbrugerne er i dag enormt bevidste om den skade, som plastikaffald kan forårsage. Vi har længe arbejdet på at øge mængden af genanvendelige og bæredygtige materialer i produktionen af vores nye biler,” udtaler Tony Weatherhead, materialeingeniør hos Ford Motor Company.

At lave bilmåtter ud af genbrugte vandflasker indebærer først at skære flaskerne i småstykker. Disse småstykker opvarmes til 260 grader og smeltes ned, inden de omdannes til fibre med samme ultratynde tykkelse som et menneskehår. Fibrene flettes derefter sammen og spindes ind til syntetisk garn, som i sidste ende væves ind i måtterne

På europæisk plan er det blot 30 procent af al brugt plastik, der genanvendes***.

* Plastikflaskers vægt er blevet reduceret med årene. Denne beregning antager en vægt på 12,7 gram per flaske og et globalt Ford EcoSport-salg på 1.384.274 enheder.

** En 500 ml plastikflaske måler 20,32 cm i højden. Ford har gennem tiden genanvendt over 415 millioner plastikflasker. 415.282.200 x 20,32 = 84.385 km. Jordens omkreds er 40.075 km.

*** EU-Kommissionens plaststrategi 2018: http://europa.eu/rapid/press-release_IP-18-5_en.htm

Tags:

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev

Du kan tilmelde dig til den kategori der passer dig bedst.

Følg Ford på de sociale medier: