Oplev Ford

Oplev Ford

Oplev Ford

Trafik og sikkerhed: Sådan undgår du fartbøder

Med introduktionen af Intelligent Speed Limiter i de nyeste udgaver af S-MAX og Galaxy giver Ford nu bilisterne en innovativ og sikker måde at overholde fartgrænserne i trafikken på – og dermed undgå dyre fartbøder. Det nye system holder konstant øje med fartgrænserne i trafikken, og hæver og sænker automatisk den maksimalt tilladte hastighed på fartpiloten. Intelligent Speed Limiter er sammen med Pre-Collision Assist standardudstyr i alle danske udgaver af den nye Ford S-MAX

 

Rådet for Sikker Trafik kører kampagnen ”Sænk farten – en lille smule”, og det er der gode grunde til. For det første er for højt fart, fx i tæt bebyggede områder, med til at skabe ulykker og gøre ulykker i trafikken værre. For det andet er det blevet dyrere for bilisterne at blive taget med for høj fart, og politiets nye styrke af effektive fotovogne gør det sværere for fartsyndere i trafikken at slippe af sted med de potentielt farlige hastigheder.

 

Større sikkerhed for bedre trafik

Ford indfører med introduktionen af de nye udgaver af familiebilerne S-MAX og Galaxy et nyt våben mod fartoverskridelser i trafikken, som med simpel betjening er perfekt for bilister i en travl hverdag, hvor der er meget andet end bare farten at holde øje med. På den måde kan du undgå fartbøder og samtidig sikre sig, at du har en mere sikker kørsel i en konstant omskiftelig trafik.

Det kan du, fordi den intelligente fartbegrænser følger fartgrænserne ved hjælp af trafikskiltegenkendelse og inputs fra navigationssystemet, som sikrer dig, at du kan fokusere på trafikken og dét, som er vigtigt: Netop at have øjnene på vejen og trafikken omkring dig.

 

Intelligent Speed Limiter i trafikken

Den mest opsigtsvækkende nye teknologi er uden tvivl den intelligente fartbegrænser, ”Intelligent Speed Limiter”. I en tid med stigende færdselsovervågning er det vigtigt at have et øje på fartgrænserne, men da disse konstant ændrer sig undervejs på ruten, og man som fører har mange ting at holde øje med i trafikken, bruger systemet den velkendte fartbegrænser i kombination med bilens trafikskilte-genkendelsessystem, ”Traffic Sign Recognition” samt eventuel data fra navigationssystemet til at justere fartbegrænserens virkeområde.
Systemet virker mellem 30-200 km/t., og det kan indstilles til at tillade en hastighed +/- 10 km/t over/under den tilladte hastighed, som systemet aflæser via skilte eller navigationsdata. Det er med til at give større sikkerhed i trafikken, og du vil samtidig også opleve, at vores intelligente fartbegrænser giver dig en bedre køreoplevelse.

 

Stefan Kappes om trafik og projektet

”Som bilist er man ikke altid opmærksom på, at man overskrider hastighedsgrænserne, og af og til opdager man det først, når der dukker en hilsen fra politiet op i posten, eller man bliver trukket ind til siden. Med Intelligent Speed Limiter er Ford med til at højne sikkerheden og fjerne en af stressfaktorerne ved at køre bil, nemlig at man altid skal holde øje med, om man holder sig inden for fartgrænserne,” siger Stefan Kappes, supervisor hos Ford Europas afdeling for aktiv sikkerhed.

 

Trafikken er sikret til fremtiden

Med Fords nye teknologi vil du opleve, at du lettere end nogensinde kan komme til at undgå fartbøder i trafikken. Det er med til at give en mere behagelig kørsel i trafikken, og samtidig er du med til at sikre større sikkerhed blandt dine medtrafikanter.

Tags:

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev

Du kan tilmelde dig til den kategori der passer dig bedst.

Følg Ford på de sociale medier: