Oplev Ford

Oplev Ford

Oplev Ford

Gejl til bilen: Undgå buler og ridser på P-pladsen

Fords nye Dørkantbeskytter-teknologi gør, at man med gejl til bilen kan undgå buler og ridser på parkeringspladsen

Europa er hjemsted for nogle af verdens mest trange gader og smalleste parkeringspladser. I den forbindelse følger ridser og buler på dørene med som en naturlig, men bekostelig del af det at have bil. Det bliver der rodet bod på med nyt gejl til bilen.

Nu introducerer Ford nyt gejl til bilen, der har til formål at forhindre de småskader, der kan opstå ved parkering. Fords Dørkantbeskytter blev lanceret i Danmark på Ford Focus i februar 2012 og gejlet til bilen har hjulpet med at undgå buler lige siden.

Systemet aktiveres automatisk, når døren åbnes. En beskyttende flap skjult i bildøren springer frem i løbet af en brøkdel af et sekund og agerer buffer mellem bildør og bilen der er parkeret ved siden af. På den måde forhindrer gejlet til bilen skader på lak og karrosseri.

Hvorfor har ingen tænkt på det gejl til bilen før?

Dørkantbeskytteren bliver en del af de opfindelser, hvor vi vil høre kunder sige: “Hvorfor har ingen tænkt på det før?” fortæller Matthias Tensing, ingeniør i Ford Europa. Især forældre med børn på bagsædet og de, som ofte parkerer på trange parkeringspladser vil hurtigst opleve fidusen i Dørkantbeskytteren.

Europæisk undersøgelse af europæers bilvaner: Gejl til bilen kan hjælpe

En europæisk undersøgelse lavet af Ford viser, at 72 procent af de familier som har bil, har oplevet skader på bildørene. Udgifterne til udbedring af en bule i bildøren kan hurtigt koste over 2.000 kroner.

Spanske bilejere er dem, der oftest oplever skader på bildørene. Fords undersøgelse viser, at 83 procent af de spanske bilejere oplyser, at de har oplevet disse parkeringsskader. Mest forsigtige er de engelske bilister, men selv her rapporterer 53 procent, at de har oplevet buler og ridser på dørene.

De små skrammer og ridser, der skyldes at bildøren rammer ind i noget ved åbning – eller en anden der har gjort skade på ens bildør, kan være frustrerende. Skaderne er ofte for små til, at det kan betale sig, at melde skaden til forsikringen, men det er samtidig dyrt at få udbedret disse skader for den enkelte bilejer.

“Fords nye Dørkantbeskytter er en gennemtænkt nyskabelse der forhindrer småskader på bildørene. Enhver form gejl til bilen der reducerer risikoen for skader på egen eller andres bil fortjener anerkendelse – og især en som denne, der fungerer så effektivt, er bemærkelsesværdig”, udtaler Matthew Avery, Crash and Safety Research Manager hos Thatcham, UK Motor Insurance Repair Research Centre.

Tags:

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev

Du kan tilmelde dig til den kategori der passer dig bedst.

Følg Ford på de sociale medier: