OplevFord

Stressfri parkering med Ford

Store danske byer som København, Odense, Aarhus, og Aalborg bliver stadig mere tætbefolkede*. Og med flere mennesker i byområderne er pladsmangel et naturligt problem. Ét af de steder, hvor pladsmanglen virkelig rammer hårdt er på vejene - og i endnu højere grad når det kommer til at finde en parkeringsplads. Man kan risikere at køre i ring i hele og halve timer for at finde en plads, og når man endelig finder en plads, er den for lille. Dét problem forsøger Ford nu at komme til livs. Men det er ikke alt. Herunder kan du få et overblik over, hvilke teknologier, som Ford vil introducere inden for en overskuelig fremtid:

Enhanced Active Park Assist

Parkeringsassistance er ikke noget nyt. Og Fords Active Park Assist fås også til de fleste nye modeller i dag. Enhanced Active Park Assist tager bare skridtet videre. Hidtil har du selv været ansvarlig for gearskift samt speeder og bremse. Med den nye forbedrede Enhanced Active Park Assist skal du blot trykke på en knap, og så klarer bilen resten. Den kan både parkere og køre ud fra parkeringspladser, hvad enten de er parallelle eller i bås. "At parkere er noget af det mest stressende at foretage sig bag rettet, og bilister, der har svært ved at finde en passende parkeringsplads i byområder, kan skade flowet i trafikken", siger Dirk Gunia, Supervisor, Driver-Assist Electronics i Ford Europa. "Teknologier som Enhanced Active Park Assist får bilister til at føle sig mere sikre, når de skal parkere på små parkeringspladser, som de normalt ville se bort fra".

Cross-Traffic Alert med Braking Technology

Ford arbejder også på en forbedret udgave af Cross-Traffic Alert, der hjælper føreren med at komme ud fra steder, hvor udsynet er begrænset. Cross-Traffic Alert med Braking Technology kan, til forskel fra den nuværende version af Cross-Traffic Alert, advare føreren, hvis den registrerer biler eller andre objekter, der er på vej ud foran bilen. Reagerer føreren ikke på advarslen, bremser bilen automatisk, så en eventuel kollision undgås.

Evasive Steering Assist

Evasive steering assist er en teknologi, der kan hjælpe føreren med at undgå langsommere eller stilleholdende køretøjer. Teknologien er designet med henblik på by- og motorvejskørsel og gør det muligt for bilen at hjælpe føreren med at styre uden andre køretøjer, hvis der er fare på færde. Systemet bliver slået til, hvis der ikke er plads nok til at undgå kollision ved at bremse.

Wrong-way Alert Technology

Denne teknologi skal gør det af med spøgelseskørsel. Ved hjælp af et kamera placeret i vinduesviskerne samt information fra bilens navigation, gør systemet det muligt for bilen at give både visuelle og verbale advarsler om, at bilen bevæger sig i modsat retning af trafikken.

Rear Wide-view Camera

Et bakkamera i bredformat gør det muligt for føreren af bilen at se rundt om hjørner og gør det meget lettere at se forhindringer og objekter, der befinder sig bag bilen. Noget som ikke er muligt med det nuværende bakkamera.

Spot Lighting Technology

Et infrarødt kamera hjælper med at identificere fodgængere, cyklister og dyr, og gør føreren opmærksom på den potentielle fare.

Advanced Front Lighting Camera

Dette gør det muligt for bilen automatisk at udvide rækkeviden for forlygterne ved rundkørsler og sammenfletninger ved at afkode færdselsskilte.

Traffic Jam Assist

Sikrer at bilen er placeret centralt i vognbanen - gør det muligt for bilen at accelerere og bremse, så distancen til den forankørende bil er konstant, og man følger køkulturen. Disse teknologier har alle en tidshorisont på ca. 2 år, før de kan introduceres på verdensplan. Hvis du vil vide mere om teknologierne, kan du besøge Fords pressecenter. Vil du gerne vide mere om Fords nuværende teknologier, kan du finde meget mere information på ford.dk. *Danmarks Statistik Nye Ford teknologier
Oplev mere om Ford
#Ford#førerassistance#innovation#teknologi

Læs mere om Fords teknologier på ford.dk

Fremhævede artikler

Relaterede artikler