Oplev Ford

Oplev Ford

Oplev Ford

“Robutt” tester sæder

Et nyt år fører som regel nytårsforsætter af den svedige slags med sig. Ford sørger nu for, at du trygt kan slå rumpen i bilsædet efter en tur i fitness uden at skulle tænke på, om betrækket tager skade.

Mens årets første ture i fitnesscentret tikker ind som plusser på samvittighedskontoen, er samvittigheden måske en lidt anden, hvis man af forskellige årsager udsætter ens bilsæde for et svedigt og varmt bagparti efter et hårdt træningspas.

Med specialiseret robotteknologi – den passende navngivne ’Robutt’ – tager Ford nu hånd om både bilsæderne og den dårlige samvittighed.

“Biler er en stor del af vores hverdag på samme måde, som motion er det, især på dette tidspunkt at året,” siger Florian Rowher, udviklingsingeniør hos Ford Europa. ”Vores ’Robutt’ sikrer, at vores bilsæder bliver testet og særligt udviklet til at modstå mange års slitage og regulær brug af enhver slags.”

Fords specialiserede rumperobot simulerer et menneskes bagparti, når det er solidt placeret i førersædet. Oprindeligt blev teknologien brugt til at teste sædernes slidstyrke i den nye Ford Fiesta, men nu tager den også højde for en svedig krop, der afgiver fugt. Resultatet er sæder af topkvalitet.

Mange års brug simuleres på tre dage

Robutts svedtest simulerer intet mindre end 10 års regelmæssig brug af bilsædet på blot tre dage. Robotten er baseret på en større mands dimensioner, og den både sidder, hopper og drejer sig i sædet hele 7500 gange. Dertil varmes den op til 36 grader og tilføres 450 milliliter vand for at simulere fugtafgivelse.

Rumperobottens slitage- og svedtest blev introduceret i sidste års nye Ford Fiesta og benyttes nu under produktionen af alle Fords biler i Europa.

Del:

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin

Tags:

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev

Du kan tilmelde dig til den kategori der passer dig bedst.

Følg Ford på de sociale medier:

Mest populære artikler