OplevFord

Nye leasingregler: Her er de vigtigste regler for leasing af biler

Tilbage i slutningen af 2017 vedtog regeringen og DF en række nye leasingregler, der er vigtige at have in mente, hvis du overvejer at lease en bil i den nærmeste fremtid. Læs med her hvis du er interesseret i at vide de vigtigste regler for leasing af bil i Danmark anno 2018. Længere nede i artiklen kan du også læse Fords egne leasingregler i forhold til privatleasing.

De nye leasingregler fra 2017

I dag bliver leasingselskaber nødt til at genberegne den afgiftspligtige værdi efter fire måneder, hvilket bliver baseret på handelsværdien. Denne genberegning er påkrævet - også selvom der ikke sker et videresalg af bilen. Grunden til denne nye leasingregel er, at før i tiden kunne leasingbiler pålægges en kunstig lav registreringsafgift, hvilket ikke længere er en mulighed. Nu bliver der nemlig pålagt en efteropkrævning, hvis genberegningen efter de fire måneder påviser, at den afgiftspligtige værdi nu er højere end ved indregistreringen.  

Leasingregler der er forsvundet

Med de nye leasingregler fra 2017 udgår en række regler og muligheder i forbindelse med leasing:
  • Ved leasingperiodens afslutning kan bilen ikke længere afgiftsberigtiges til restafgift baseret på en lav pris ved første indregistrering.
  • Den afgiftspligtige værdi for brugte biler kan ikke længere overstige prisen på bilen som ny.
  Nye leasingregler  

Fords leasingregler – Vores regler for leasing af biler

Hvis du overvejer at lease en bil fra os, så kan du få svar på nogle af de vigtigste spørgsmål omkring vores leasingregler herunder.  

① Kan jeg afbryde en privatleasingaftale før udløbsdatoen?

Vi indgår en leasingaftale på 3 år, men dette betyder ikke, at du er bundet i hele denne periode, hvis du får lyst til at komme ud igen. Derfor behøver du slet ikke føle dig fastlåst, hvis du skulle få lyst til en anden bil eller ikke længere har behov for din leasingbil. Det tidligste du kan komme ud af aftalen er ved at varsle din opsigelse i 11. måned, så tager vi bilen tilbage, når den er 12 måneder gammel. Så du skal regne med 1 måneds opsigelse, hvis du allerede ønsker aftalen annulleret inden for det første år. Hvis du ønsker at opsige inden 11 måneder, så er du stadig påkrævet at betale ydelserne frem til 12 måneder. Derfor er det vigtigt, at du kender din økonomiske kapacitet det første års tid, hvis du vælger at lease.  

② Hvordan undgår jeg ekstraregning ved tilbagelevering?

Det er en naturlig bekymring at være nervøs for at få en ekstraregning efter dine 3 års leasing. Det er dog vigtigt at nævne, at vi udmærket er klar over, at en bil bliver slidt i denne lange periode. Dermed ikke sagt at bilen kan behandles skidt, men vi er indforstået med, at den er undergået mindre slid, uden du skal stilles økonomisk til regnskab for dette. Med andre ord: Hvis du bare sørger for at behandle leasingbilen ordentligt, så undgår du let en ekstraregning. Undersøgelsen bliver foretaget af en ekstern konsulent fra FDM, hvilket sikrer, at begge parter får en fair behandling. Du må godt være til stede, mens bilen bliver tjekket. Hvis konsulenten finder en skade, så træder din kaskoforsikring i kraft. Hvis du dog er nervøs for, hvad der kan ske undervejs i den 3-årige periode, så kan du vælge at tegne en tilbageleveringsforsikring via Ford Forsikring. Denne dækker skader på op til 25.000 kroner ved leasingudløb. Du er velkommen til at kontakte os, hvis dette lyder som noget for dig.  

③ Hvordan skal bilen afleveres?

Du vil modtage et brev fem måneder før, du skal tilbagelevere din bil. Hvis du har lyst til at forlænge leasingperioden eller lease en ny, så kan du følge instrukserne i brevet. Ellers bruges brevet blot som en venlig reminder, at du skal til at finde ny bil inden for de næste par måneder. Ford forventer en bil i ”god stand” ved tilbageleveringen. Vi ved dog som nævnt, at den ikke længere er spritny, men den skal fremstå flot. Du skal desuden aflevere bilen rengjort indvendigt og nyvasket.  

④ Hvilke leasingregler gælder, hvis jeg har kørt færre kilometer end påskrevet i kontrakten?

I tilfælde af at du har kørt færre antal kilometer ved kontraktens udløb, så vil du typisk få tilbagebetalt 31 øre pr. kørt kilometer. Beløbet afhænger dog af hvilken model, du har leaset.  

⑤ Hvilke leasingregler gælder, hvis jeg har kørt flere kilometer end påskrevet i kontrakten?

Hvis du derimod har kørt flere kilometer, så bliver på påkrævet en ekstrabeløb, der bestemmes efter din model. En større model vil naturligvis koste mere, end hvis du har leaset en af vores mindre modeller. Du er velkommen til at kontakte os for at høre mere om forskellen på disse priser.   nye leasingregler knap   Kilde vedr. nye leasingregler: Skatteministeriet

Fremhævede artikler