OplevFord

Ny Mustang Bullitt™ og Edge ST ved NAIAS

Ved åbningen af én af verdens største biludstillinger; North American International Auto Show (NAIAS) i Detroit, bød Ford på flere overraskelser. Ford fejrede blandt andet 50 års jubilæet for Steve McQueens filmklassiker ”Bullitt”, med afsløringen af den helt nye limited-edition Ford Mustang Bullitt™. Ford lancerede også den nye Ford Edge ST – den første SUV tunet af Fords Performance team.
  • Den nye Mustang Bullitt™, der lanceres i USA til sommer, lægger fra med minimum 475 hk, og er med bilens unikke design en hyldest til den verdenskendte bil fra den prisvindende filmklassiker ”Bullitt”.
  • Den originale Mustang GT fastback, fra 1968, som sammen med Steve McQueen var stjernen i den prisvindende filmklassiker ”Bullitt”, kørte ind på Fords NAIAS scene, og endte dermed 40 års mysterium om bilens tilstand og opholdssted.
  • Den helt nye Ford Edge ST tilbyder sportsstyling, 335 hk, en 2.7 liter EcoBoost-motor, automatgearkasse med otte trin, Sport Mode og klassens bedste førerassistanceteknologier.
  • Ford afslørede på NAIAS også den nye Ford Ranger Pickup, specialbygget til de amerikanske brugeres behov, med en 2.3 liter EcoBoost benzinmotor og automatgearkasse med ti trin.
Den nye Ford Mustang Bullitt™ blev sammen med den originale Mustang GT fastback, fra 1968, kørt på scenen, i en hyldest til den gamle filmhelt. ”Den nye Bullitt™, er som Steve McQueen, ubesværet cool,” sagde Darrell Behmer, Mustangs chefdesigner, og fortsatte: ”Som designer, er det min yndlings-Mustang – helt blottet for striber, spoilere og mærkater. Den behøver ikke at skrige efter opmærksomhed – den er bare cool.” Den nye Bullitt™ har en opdateret 5.0 liters V8-motor, som leverer 475 buldrende hestekræfter og et moment på 625 kg/m (569 Nm), hvilket giver den nye Bullitt™ en tophastighed på 262 km/t. Den leveres også med manuelt gearskifte, hvor gearstangens hoved, i en hyldest til originalen, er udskiftet med den ikoniske hvide billardkugle. Ford Edge ST Med Ford Edge ST løftede Ford også sløret for den nye generation af Edge SUV’er. Den nye Edge bliver i første omgang alene produceret til det amerikanske marked, men senere på året lander SUV’en i Europa i Vignale, ST-Line, Titanium og Trend versioner. Spækket med nye dieselmotorer, sofistikerede førerassistenceteknologier samt opdateret styling. Hjertet i Fords nye amerikanske model, Edge ST, er klassens hidtil stærkeste V6 motor. En specialtunet 2.7 liter twin-turbocharged EcoBoost motor, som leverer 335 hestekræfter og et drejningsmoment på hele 565 kg/m (515 Nm). Den er udstyret med en otte-trins hurtigtskiftende automatgearkasse og sportsaffjedring, som giver rig mulighed for dynamisk kørsel. Edge STs nye sportsindstilling giver samtidig mulighed for mere aggressiv acceleration akkompagneret af de dybe toner fra sportsudstødningen. Den nye Edge ST tilbyder flere førerassistance-teknologier end nogen anden mellemstor SUV:
  • Post-Collision Braking: Reducerer risikoen for sekundære sammenstød ved at påføre et moderat pres på bremsen ved det første sammenstød.
  • Evasive Steering Assist: Hjælper føreren med at styre uden om langsommere eller stoppede biler for at undgå sammenstød.
  • Adaptive Cruise Control med Stop-and-Go Lane Centering: Hjælper føreren med at holde en sikker og behagelig afstand til forankørende bilen. Holder samtidigt bilen centreret i kørebanen og reducerer dermed stress under lange køreture.
Edge ST er også udstyret med et 180-graders front- og bagkamera, opgraderet aktiv parkeringsassistent og B&O PLAY™ Premium Audio system med 12 højtalere.
Oplev mere om Ford
#Edge ST#Mustang Bullitt™#NAIAS#North American International Motor Show

Fremhævede artikler

Relaterede artikler