Oplev Ford

Oplev Ford

Oplev Ford

Mustang fejrer fødselsdag som verdens bedst sælgende sportsvogn

Den 17. april markerer hvert år en helt bestemt dag for Ford, som har navngivet dagen Ford Mustang Day. Den første Mustang blev introduceret på denne dato i 1964, og i dag kan den ikoniske pony fejre sin 56-årsfødselsdag med titlen som verdens bedst sælgende sportsvogn for femte år i træk.

Som en del af den globale salgstitel er Ford Mustang også den bedst sælgende sportsvogn i USA de seneste 50 år.

“Vi er stolte over vores stald af populære Mustang-modeller. Hele vejen fra Sverige til Singapore vokser antallet af entusiaster, der elsker følelsen af frihed, som Mustang lige siden begyndelsen har været indbegrebet af. Og vi er beærede over, at den på sin 56-årsfødselsdag stadig er verdens mest populære sportsvogn,” udtaler Jim Farley, Chief Operating Officer hos Ford.

Verdens bedst sælgende sportsvogn – igen
I 2019 blev der på globalt plan solgt intet mindre end 102.090 eksemplarer af Mustang ifølge de seneste bilregistreringsdata fra IHS Markit. I denne periode steg Mustang-salget med blandt andet 33 procent i Tyskland, næsten 50 procent i Polen, og i Frankrig blev salget fordoblet sammenlignet med året før.

I Europa er det blevet til 9.900 nye Mustang-ejere i perioden, som er en stigning på 3 procent.

De rekordstore salgstal gør endnu engang Mustang til verdens bedst sælgende sportsvogn, en titel som den nu har vundet for femte år i træk.

Ford Mustang fås i Europa som fastback og convertible med 450 hk. Begge varianter kommer med Fords kraftfulde 5,0-liters V8-benzinmotor og tilbydes med 6-trins manuelt gear eller 10-trins automatgear.

Derudover er der også specialudgaven Ford Mustang Bullitt, der gør honnør til kultfilmen ’Bullitt’ fra 60’erne, hvor Steve McQueen sad bag rattet i en grøn Ford Mustang. Mustang Bullitt kommer med samme 5,0-liters V8’er, som er optimeret med 10 ekstra hk. Bullitt fås som fastback i farverne Dark Highland Green eller Shadow Black med unikke indvendige detaljer.

Som fejring på Ford Mustangs 55 år i 2019 kunne Ford også afsløre den europæiske jubilæumsudgave Mustang55, der også har flere unikke designdetaljer både ind- og udvendigt.

Ford kunne sidste år afsløre, at Mustang vil blive ført ind i fremtiden med virksomhedens første elbil, SUV’en Ford Mustang Mach-E.

Tags:

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev

Du kan tilmelde dig til den kategori der passer dig bedst.

Følg Ford på de sociale medier: