Oplev Ford

Oplev Ford

Oplev Ford

Min motivation – Rikke Lund Andersen

Et portræt af Rikke Lund Andersen, Transport & Distribution Coordinator hos Ford Danmark

Man bliver ganske enkelt i godt humør, når man snakker med Rikke. Ikke bare fordi hun er smilende, imødekommende og humoristisk, men også fordi hun så dejligt befriende fortæller, at én af hendes største karrieremæssige ambition er at have et job, som hun er glad for at komme på HVER eneste dag. ”Jeg har valgt et job, der gør mig glad,” fortæller Rikke og fortsætter. ”Jeg kan på én hånd tælle de dage, jeg (gennem 15 år) ikke har haft lyst til at skulle på arbejde. Det er helt klart en karrieremæssig motivationsfaktor, at mit arbejde gør mig glad.”

Og hvor glad er hun så for at gå på arbejde? Lige så glad som når Michael Jackson’s ”Working Day & Night” kommer ud gennem bilens højtalere for fuld skrald, og hun skråler med bag rattet.

Med en Cand.Mag i fransk lå det ikke i kortene, at Rikke skulle lande et job som Transport- og Distributionskoordinator hos en amerikansk bilproducent. ”Det var lidt tilfældigt, at jeg startede hos Ford. Og egentlig var det slet ikke i den retning, jeg havde forestillet mig, at jeg skulle. Jeg kendte intet til biler. Men med årene har jeg fået brandet ind under huden, og Ford er blevet et sted, jeg er stolt af at være.  Jeg er kommet til at brænde så meget for det, at det også smitter af på mine børn, og jeg kan mærke, at jeg bliver sur eller stødt, hvis nogen fornærmer brandet eller taler dårligt om det. Vi bliver alle sammen lidt en del af Ford-familien.”

Fords fabrikker producerer mere end 6 mio. biler om året – og Rikkes job er at medvirke til at sikre, at alle biler, der skal hjem til danske kunder, kommer sikkert og rettidigt hjem.  ”Jeg er glad for, at størstedelen af vores kunder får deres bestilte biler som lovet,” fortæller Rikke. ”Bilerne ville altid ikke havne de rigtige steder, hvis ikke vi overvågede dem og sikrede at ”bære dem” igennem til kunderne. Det kræver godt overblik og mange bolde i luften.”

Selv på de travleste dage er der dog altid nogle gode mennesker at læne sig op ad. Og gode kolleger er guld værd, mener Rikke. ”Mine kolleger er med til at gøre Ford til et rart sted. Vi har det sjovt. Tonen er meget humoristisk. Jeg har et tæt forhold til mange kolleger, og vi hjælper altid hinanden. Jeg vil faktisk sige, at de føles som mine gode venner. Vi har en god kultur, driller, griner og er gode til at passe på hinanden. Vi er opmærksomme på hinanden og husker hinandens fødselsdage og jubilæer. De er også en motivation; at de også er passionerede omkring deres arbejdsopgaver, motiverer mig også.”

Rikke afslører, at der bag den pæne facade gemmer sig et stort temperament. ”Jeg tror de færreste ved, at jeg har et temperament og godt kan være lidt rap i replikken,” smiler Rikke. Måske er dét, at de færreste kender til temperamentet, et tegn på, at Rikke er i god harmoni på arbejdet, og at bægeret sjældent flyder over. Hun har det godt, hvor hun er. ”Det er fedt at være en del af Fords globale succes og et så stort verdensomspændende firma. Det er min motivation.”

Del:

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin