Oplev Ford

Oplev Ford

Oplev Ford

Min motivation – Michael Danvad

Et portræt af Michael Danvad, IT Manager hos Ford Danmark

Mantraet hos Fords IT ansvarlige i Danmark er ”Carpe Diem”, og bag det filosofiske mantra gemmer der sig meget sigende dét, som Michael Danvad betragter som en af de vigtigste forudsætninger for, at han kan sidde dér, hvor han gør: evnen til at gribe dagen. Her handler det om at turde kaste sig ud i tingene, være omstillingsparat og åben over for uforudsete ting.

Engang handlede IT om komponenter. Nu betragtes det som en langt større helhed, og i det digitale samfund, hvor forbindelsen til omverden er en uundværlig livsnerve, er Michaels rolle meget omfangsrig og i evig udvikling. Med hans egne ord er alt, hvad der omhandler 12 volt eller mere, hans bord, og Michael leder de mange projekter, som jobbet indebærer med stor dedikation.

”Jeg har ikke noget i mod at være lidt presset. Jeg kalder det ikke stress og syntes faktisk, at det er kedeligt hvis der ikke sker noget,” fortæller Michael.

Michaels job kræver selvsagt stor teknisk snilde og faglighed men også en god portion empati og en forståelse for, at kollegerne ikke altid har samme indblik i tekniske udfordringer. ”Det er en stor tilfredsstillelse af løse noget, der gør en forskel for en kollega,” fortæller Michael og fortsætter: ”Når folk kommer forbi mig, tænker jeg: ”Kan det mon løses?. Og så kaster jeg mig ud i det. Det er ikke altid, at jeg kender løsningerne. Jeg kaster mig bare ud i tingene”.

”Alt kan lade sig gøre. Man skal bare være nysgerrig og åben over for tingene. Jeg arbejder ikke kun for at tjene penge, jeg vil udvikle mig. Enten er man under udvikling eller også er man under afvikling,” fortæller Michael.

Jeg er en nydelsesmand og lever i nuet. Hvis jeg ikke var glad for mit arbejde, ville jeg finde på noget andet. Det job, jeg har, giver mig lyst til at stå op og køre på arbejde. Arbejdet er ikke en pligt for mig, og det må aldrig blive sådan, at dynen føles så tung, at man ikke har lyst til at løfte den af.”

Det nysgerrige og åbne mindset, som Michael har, er også en fordel når der er dialog med kolleger på kontorer i andre lande. Han finder det inspirerende at arbejde i en global virksomhed, hvor der er daglig kontakt til mennesker med mange forskellige nationaliteter og kulturer.

”Hos Ford har vi et godt fællesskab og er en tæt sluttet kreds, men der er også plads til, at man kan være sig selv. Kulturen er meget åben og indbyder til, at man bliver her i mange år,” fortæller Michael og afslutter: ”Jeg er stolt over ovalen. Det er svært at sætte ord på, men jeg syntes, jeg er en god ambassadør for Ford. Jeg føler mig stolt og forkælet over at være en del af brandet. Det er min motivation”.

Del:

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin