Oplev Ford

Oplev Ford

Oplev Ford

Min motivation – Dorthe Sonne

Et portræt af Dorthe Sonne, Accounting Coordinator hos Ford Danmark

Dorthe Sonnes arbejdssignatur vidner om, at Dorthe arbejder som Accounting Coordinator hos Ford. Men hvad den ikke afslører, er, at der bag profilen gemmer sig en ualmindelig sej kvinde, der er gjort af et stof, der aldrig giver op, og som kæmper til sidste bloddråbe i de sager, der gælder.

”Hvis det er en dårlig dag, retter jeg skuldrene og stiller mig foran spejlet og siger, det bliver en god dag. Jeg er en fighter,” siger Dorthe og udstråler en beundringsværdig autoritet, der også rummer et godt og solidt temperament.

”Jeg er et meget engageret menneske. Jeg er hende, der får tingene til at ske. Jeg kan det hele for det halve,” uddyber Dorte, som ellers ikke en person, der umiddelbart gør det store væsen af sig selv, men som ved nærmere bekendtskab udfolder en personlighed, der med hendes egne ord er farverig i en neutral forklædning.

”Ikke to dage er ens. Jeg har ingen anelse om, hvad dagen bringer. Der er en dynamik. Det motiverer mig. Jeg bliver frustreret, når det ikke fungerer. Dødfrustreret, og jeg siger det højt. Hvis jeg skal kontrollere, vil jeg hellere selv gøre arbejdet”.

”Jeg bliver motiveret af at lykkes – at se at mine tiltag virker. Jeg bliver motiveret af at løse udfordringer, af at prøve, at være klar til næste udfordring. Motivation er helt klar en vigtig del af min arbejdsglæde”.

”Jeg gør en forskel ved at være den, jeg er – udfordre tingene, gøre dem smartere. Jeg er god til at effektivisere og putte i system. Min hjerne er firkantet, plejer jeg at sige. Jeg bokstænker og sætter i rammer. Som regel er det mig, der laver planerne. Jeg er god til at finde nye løsninger. Jeg vil næsten sige, at jeg har været i lære i 40 år. Det er meget sjældent, at jeg siger: jeg plejer…”.

”Jeg kører ikke på rutinen og går hjem kl. 16. Det ville jeg gå helt død på. Jeg går ikke i stå, jeg bliver ved med at yde. Vi er alle sammen pressede, men vi må handle. Den ene dag er det mig, den næste dag en anden. Vi er fælles om det”.

”Jeg er ret stolt af at være, hvor jeg er i dag og over de ting, jeg får udrettet. Jeg laver bogføring og løn – accounting-opgaver, kontrakter. Der ligger rigtig, rigtig mange ting på mit bord, så jeg arbejder mig igennem og prioriterer. Griber alle boldene i luften – også de nederste. Har altid min computer med hjem, kommer tit i tanke om noget, når jeg kommer hjem og dagen får lov at bundfælde sig. Når noget irriterer mig, tænker jeg over det. Måske slapper jeg af med håndarbejde, planlægger en rejse eller glædes over mine børnebørn, og lige pludselig tænker jeg: ’Yes, nu ved jeg hvordan jeg skal løse den eller den sag’”.

Selvom Dorthe har godt med temperament og er en ”tough cookie”, som hun siger, er hun også en omsorgsfuld person og kollega, der elsker et godt grin. Dorthe fortæller, at hun stort set altid glæder sig til at komme på arbejde.

”Jeg sætter mig glad i min bil hver morgen, fordi jeg glæder mig til at komme på arbejde og ind og være sammen med mine kolleger,” fortæller Dorthe. ”Jeg har mange søde kolleger – og de betyder lige så meget som opgaverne. Det giver stor arbejdsglæde at have gode kolleger og en god, anerkendende chef. Det er også hyggeligt at vide lidt om dem, jeg arbejder sammen med. Vi har det hyggeligt, og der går ikke en dag, hvor vi ikke griner sammen. Det er vigtigt, især når der er lidt for meget at lave og mange tunge opgaver – så har man brug for et godt grin. Gode grin er en af mine bedste motivationer”.

Del:

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin