Oplev Ford

Oplev Ford

Oplev Ford

Køb eller leasing: Skal du lease eller købe?

Skal du vælge leasing eller køb, når du skal have ny bil?

Der findes ikke et entydigt svar på dette spørgsmål, da der er forskellige fordele ved de to former. Desuden kan den ene mulighed være billigere for dig, mens den er dyrere for din nabo.

Først og fremmest handler det nemlig om dit behov. En god idé er at udregne et budget for de næste 36 måneder. Du kan enten gøre dette selv eller få en rådgiver til at hjælpe dig, hvis du har svært ved at vurdere det selv. Valget mellem leasing og køb bliver nemlig en del lettere, hvis du finder frem til en totaludgift i kroner per kørt kilometer. Er du i stand til at udregne dette, så er du nået langt.

Men der er naturligvis også andre faktorer udover de økonomiske, der spiller ind, når det kommer til enten leasing eller køb. Herunder har vi listet nogle af de allervigtigste, så du kan danne dig et overblik over, om du skal købe eller lease bil.

 

Leasing eller køb? Oversigt over fordele og ulemper

Én af de mest hyppige årsager til, at danskerne vælger privatleasing er, at du så kender alle dine omkostninger i hele den kommende periode.

En anden god grund til at vælge privatleasing er, at det er billigere for dig, som ikke kører så langt på årligt basis. Hvis du kører 15.000 kilometer eller mindre hvert år, så er det ofte mere økonomisk fordelagtigt for dig at lease.

Det er dog vigtigt, at du kender dine kørselsbehov i hele leasingperioden, så du er sikker på, at dit behov hverken stiger eller falder yderligere. Dette kan for eksempel være i forbindelse med en flytning, så du kommer længere væk fra din arbejdsplads, eller hvis du skifter til et job, der kræver flere kilometer på landevejen.

En tredje grund til at lease er, hvis du kan lide at få ny bil oftere. For nogle er dette lige meget, men hvis du går op i at udskifte bilen ofte, så er det kun privatleasing, der kan betale sig.

 

Grunde til at købe frem for at lease

Ved at købe har du mere frihed til for eksempel at tage på kør-selv-ferie sydpå, hvis du pludselig får lyst til det. Hvor du med en leasingbil bliver nødt til at tænke over, hvor mange kilometer du har i forhold til kontrakten.

Du er altså på ingen måde begrænset af antal kilometer på kontrakten, hvilket også er fordelagtigt for dig, der står over for mulige forandringer i de kommende år. Dette kan være med hensyn til afstand til arbejde, fordi du skifter bopæl eller job og så videre.

En anden grund til at købe er, at jo længere tid du ejer din bil, desto billigere bliver den for dig. Så hvis du er tilfreds med den samme bil i en lang årrække, så skal du købe, men hvis du elsker følelsen af en ny bil, så er privatleasing mere fordelagtigt for dig økonomisk set.

En tredje grund til at købe din næste bil er, hvis du har en børnefamilie – eventuelt også med en hund, der skal med på tur. I en leasingbil koster det nemlig ekstra, hvis du indleverer en beskadiget eller beskidt bil efter leasingperioden. Derfor kan køb være mere fordelagtigt, hvis du har en hund, der skal køre med eller småbørn, der ind i mellem kommer hjem med beskidte bukser.

Er du stadig i tvivl, om du skal vælge leasing eller køb? Prøv at undersøge dine muligheder her, hvor du nemt kan indtaste en model og udregne din månedlige ydelse.

Tags:

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev

Du kan tilmelde dig til den kategori der passer dig bedst.

Følg Ford på de sociale medier: