OplevFord

Gode råd til din kør selv-ferie

Fordele ved kør selv-ferie

Fordelene ved at tage på kør selv-ferie er mange. Faktisk massevis. Vigtigst af alt er dog friheden, uafhængigheden og selvbestemmelsen i at køre selv. I sætter selv tempoet, bestemmer selv destinationen, og hvornår i ønsker at køre hvorhen. Dertil kommer i de fleste tilfælde også de økonomiske fordele. Med mindre din bil er en benzinsluger uden lige, vil det ofte være økonomisk fordelagtigt at køre til feriedestinationen i stedet for den oftest dyrere flybillet. Desuden har i altid bilen at køre i – og slipper for offentlig transport. I alle tilfælde ved længere stræk.

 koer-selv-ferie

Gode råd til din bilferie

Skal du på kør selv-ferie, er der en række gode råd, du bør følge for at sikre en optimal rejse for alle i bilen.

Planlæg ruten

Inden afrejse kan det være smart at planlægge ruten på forhånd for at finde enten den hurtigeste eller flotteste rute, alt afhængig af hvad man foretrækker. Fords intelligente navigationssystemer kan blandt andet svare dig på hvilken rute, der er kortest, hurtigst eller mest økonomisk. Find også frem til, hvad der er på vejen, og om i eventuelt skal besøge nogle steder på vejen eller tage en enkelt overnatning, inden i når destinationen.

Husk vejhjælp

Inden afrejse er det også vigtigt, at sikre sig mulighed for vejhjælp undervejs. Skulle uheldet være ude, er det altså muligt at søge hurtig hjælp. Ford tilbyder gratis vejhjælp det første år ved køb af en ny Ford. Servicerer du din Ford hos en autoriseret Ford forhandler, får du oveni et års fri europæisk vejhjælp.

Trafikopdateringer

Indstil også din radio til trafikopdateringer, så du på den måde kan undgå den værste kø, når du begiver dig ud på din kør selv-ferie. Med Ford SYNC skal du blot trykke på en enkelt knap, så får du leveret alle relevante trafikopdateringer på din bilferie.

Pak din bil rigtigt

Sidst men ikke mindst, er det også vigtigt at pakke bilen rigtigt. Når bilen er fuldt læsset vil den føles lidt anderledes at køre. Derfor er det også vigtigt at pakke bilen optimalt for at undgå ustabilitet. Læg den tungeste bagage nederst i bagagerummet længst mod midten af bilen, og placer de lettere ting ovenpå eller i en eventuel tagboks. Tunge genstande bør ligeledes spændes fast eller placeres i bilens rum og lommer. På denne måde opnår du bedst stabilitet på din kør selv-ferie. koer-selv-ferie

Regler på udenlandske veje

Når du nu kører mod fjerne kyster og nye vejstrækninger, skal du dog huske på reglerne i de forskellige lande, du færdes i. Flere lande syd for Danmark kræver nemlig betaling af vejskat på bestemte strækninger. Undersøg på forhånd, om det kræver særlig betaling eller tilladelse at køre på bestemte strækninger. Andre steder findes også såkaldte miljøzoner, hvor det kræver særlig miljømærkning af bilen, for at den kan køre i bestemte zoner. Disse miljøzoner findes blandt andet i en række byer i Tyskland, England, Belgien, Italien og Frankrig. Undersøg derfor hvilke regler der gælder, inden du begiver dig ud på din kør selv-ferie.

Underholdning til din kør selv-ferie

En kør selv-ferie tager oftest en del timer. Derfor kan det være rart med lidt underholdning undervejs. Her giver vi en række gode råd til kørelege og anden underholdning, i kan foretage jer på bilferien.
 • Forbered en playliste med musik i kan spille på vejen
 • Ordleg: En person nævner et ord, og den næste skal nævne et ord der passer til. Eks. en nævner ordet ”træ” – herefter kan den næste nævne ”hytte”, da det passer med foregående ord.
 • Nynneleg: En person nynner en sang, som andre skal gætte. Den der gætter rigtigt skal nynne næste gang.
ford-sync-underholdning

Huskeliste: Hvad skal i have med på bilferien

Når du begiver dig ud på en længere kør selv-ferie, er det selvfølgelig nødvendigt at medbringe tøj, sko og anden oppakning som til andre rejser. Når du skal på bilferie, er der dog et par ekstra ting, som er gode at medbringe. Befinder du dig 400 km væk hjemmefra, og bilen går i stå eller nøglen låses inde i bilen, er det rart med visse nødløsninger, hvis uheldet skulle være sket. Husk derfor:
 • Ekstranøgle til bilen
 • Kørekort
 • Forsikringspapirer
 • Bilens manual
 • Betalingskort der kan benyttes i udlandet
 • Mobil
 • Mad og drikke til turen
 • Liste med nødtelefonnumre

En toptrimmet og klar bil til kør selv-ferie // Ferietjek din bil

Når du skal køre langt, er det vigtigt at din bil er klar til den lange køretur. Der er flere ting som er vigtige at have styr på inden du tager afsted. Her har vi listet nogle af de ting, du bør være opmærksom på, inden du ruller hjulene udenlands.

Tjek dine dæk

På en kør selv-ferie vil bilens dæk blive udsat for lange stræk og ekstra belastning grundet den fulde oppakning. Det er derfor vigtigt, at bilens dæk kan klare køreturen, og at du ferietjekker dem inden afgang. Dækmønsteret er én af flere ting du bør tjekke. Loven siger, der skal være minimum 1,6 mm dækmønster på dine bildæk. Det anbefales dog, at det er en del større, når nu bilens dæk skal trille mange kilometer med tung oppakning. Sørg derfor for, at bilen har rigeligt med dækmønster. Gerne det der svarer til minimum 3 mm. Dæktryk er endnu en ting du bør tjekke inden afgang. Sørg for at bilen har det rette dæktryk inden i kører. Hvor højt dæktryk din bil har brug for, kan du tjekke på bilen eller i bilens manual. Det er ligeledes vigtigt, at du medbringer et reservehjul med rette dæktryk eller et lappekit, hvis bilen skulle punktere.

Tjek bilens olie

Oliestanden på bilen bør også være i orden, inden i tager på bilferie. Oliepinden skal have olie mellem min. og max indikeringen herpå. Tjek også oliestanden undervejs og medbring evt. olie til turen.

Tjek bilens udsyn

Udsynet er selvfølgelig vigtigt på både længere som kortere ture. Rengør derfor ruden inden i tager afsted, fyld sprinklervæske på og medbring gerne ekstra sprinklervæske. Tjek også bilens vinduesviskere, for at sikre dig, at gummiet på viskerne ikke er mørt og træt.

Tjek bilens lys

Bilens lys er ligeledes en vigtig ting at tjekke. Tjek alt bilens lys inden ferien begynder og medbring også ekstra pærer, hvis lyset skulle stå af undervejs.

Syn af bil

Hvis du ønsker et professionelt blik på din bil inden din kør selv-ferie, så anbefaler vi, at du får foretaget et syn af bilen. Du kan læse mere om gode råd ved syn af bil her.”
Oplev mere om Ford
#bilferie#gode råd til bilferien#Kør-selv-ferie

Fremhævede artikler

Relaterede artikler