Oplev Ford

Oplev Ford

Oplev Ford

Unikt og innovativt: Teknologi med kamerabaserede forlygter

Alle bilejere kender til det: Det kan være udfordrende at køre om natten på en svagt oplyst vej; særligt, hvis man ikke kender området eller på anden måde ikke føler sig sikker i. For at give en større sikkerhed er Ford i gang med at udvikle en unik teknologi, som vil gøre det lettere og mere trygt at bevæge sig rundt om natten. Kamerabaserede forlygter er en unik teknologi, hvilket du kan læse meget mere om her i artiklen.

Teknologierne er udviklet på vores forsknings- og innovationscenter i Aachen, Tyskland og vores kamerabaseret forlygter kan udvide lysstrålen i både kryds og rundkørsler, hvilket du kan se videoen ovenfor.

Med udgangspunkt i Adaptive Front Lighting System og vejskilte-genkendelse, fortolker systemet trafikskilte for bedre at kunne imødekomme farer, der ikke er i køreretningen. Samtidig bruges GPS’en oplysninger til at øge belysningen, når man møder sving og kører op og ned ad bakker. Helt unikt er det en vurdering af din kørselssituation, og samtidig bliver du bedst rustet til at imødekomme de udfordringer, du må opleve undervejs i din kørsel.

 

Fremtidssikret og unik teknologi

Som en del af vores teknologi har vi et unikt videokamera indbygget i forlygterne. Kameraet registrerer vejstriber og forudsiger vejens krumning de steder, hvor GPS-oplysningerne ikke er til rådighed. Når du kører på den samme vej igen, tilpasser forlygterne sig automatisk til vejforløbet. Det gør, at din køreoplevelse kommer til at være mere glidende og sikker, når du kører om natten eller på andre tidspunkter, hvor ruten næsten ikke er oplyst, hvilket er unikt for teknologien.

Vi forventer, at vores teknologi vil være til rådighed for alle vores kunder på kort sigt. På den måde sikrer vi os, at alle indehavere af en Ford altid får en gennemført køreoplevelse; selv i omgivelser, hvor deter svært at se noget.

 

Unikt: Lysbaseret teknologi

 

Hvordan fungerer den unikke teknologi i praksis?

Vores unikke spotbelysning er i øjeblikket i præ-udviklingsfasen i Aachen, men vi forventer, at det snarest bliver tilgængeligt i alle vores biler.

Systemet anvender et infrarødt kamera i frontgrillen, som samtidig skal lokalisere og spore mennesker og større dyr, herunder større hunde, på op til 120 meter. På den måde sikrer du dig, at du hele tiden er orienteret om, hvad der kommer forude på vejen. Samtidig er du også sikret, at det bliver mere sikkert for dig, når du kører i svagt oplyste områder.

Systemets projektører oplyser føreren med spotlys og en stribe på vejbanen og fremhæver objekter, som så unikt vises på skærmen inde i bilen.

 

Ken Washington om projektet

“Mange mennesker, der kører om natten, har måttet reagere hurtigt på et eller andet, der pludselig springer ud på vejen ud af ingenting. Fords avancerede kamerabaseret forlygter og spotbelysning skal hjælpe med at sikre, at chaufføren hurtigt bliver opmærksom på mennesker eller dyr, som kan udgøre en fare,” fortæller Ken Washington, vicepræsident for Ford Research and Advanced Engineering.

 

Større sikkerhed på vejene med unik teknologi

Med teknologien er Ford med til at sørge for, at du kan komme mere sikkert og unikt rundt på vejene. Det fungerer, når du bevæger dig rundt på svagt oplyste veje eller andre steder, hvor du har et begrænset udsyn. På den måde er du sikret, at vores unikke teknologi giver dig større tryghed i trafikken.

Tags:

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev

Du kan tilmelde dig til den kategori der passer dig bedst.

Følg Ford på de sociale medier: