OplevFord

Hvor godt kører du egentlig med tømmermænd?

Har du hørt nogen du kender sige: ”jeg kører fint med tømmermænd”, eller har du måske selv sagt det, så er du med til at gøre vejene usikre. Risikoen for ulykker er større når du er påvirket, også selvom du ikke længere har alkohol i blodet. Men hvad er det, der gør, at det er så farligt? Det har Ford sat sig for at vise ved at lave en dragt, der simulerer tømmermænd.  Hver måned arresteres i gennemsnit 400 unge englændere for at køre bil og være påvirkede, og det anslås, at kørsel i påvirket tilstand forårsager op til 200 dødsulykker om året. Vi ved, at især unge drenge på 18-24 år, er mere tilbøjelige til at tage kortsigtede beslutninger, når det gælder kørsel og rusmidler, og derfor har Ford sat sig for at give unge den indsigt de har brug for, hvis de skal træffe en fornuftig beslutning inden det går galt. Ford Driving Skills for Life, som blev lanceret i 2016, er Fords bud på et kørekursus, der giver unge indsigt og viden, der sætter sig fast og som gør dem til bedre bilister.  

Tømmermænds-dragten

På køreskolen Ford Driving Skills for Life får man mulighed for at prøve en tømmermandsdragt, der simulerer de bivirkninger man har efter en aften med shots, øl, sprut og ikke så meget søvn. For tømmermænd er meget mere end bare ondt i hovedet, selvom det ofte er sådan vi italesætter det. Tømmermænd påvirker dit syn, din koordinationsevne, din hørelse og i det hele taget hvor veloplagt du er. Det er egenskaber vi ikke har råd til at mangle, når vi kører bil. Dragten består af vægte, der bliver placeret på hovedet, ankler og på hænder, et sæt briller, der simulerer den lysfølsomhed og de synforstyrrelser, man har når man har tømmermænd og et sæt høretelefoner, der forstærker lyd og tilføjer hjertebanken. Se mere i videoen her:

Tømmermænd er forskellige

Dragten viser selvfølgelig ikke præcis hvordan det er at have tømmermænd, da alle oplever det forskelligt, men den kan være med til overbevise unge om, at den effekt tømmermænd har uvilkårligt vil gøre enhver til en dårligere chauffør.  

Kender du nogen?

Kender du nogen, der måske kunne have godt af at få mere respekt for at køre med tømmermænd? Så kan du være med til at gøre vejene sikrere og sprede Fords budskab om, at tømmermænd ikke er noget man kører bil med, men noget man venter med at køre bil med. Du kan læse mere om dragten og ”Ford Driving Skills for Life” her. 
Oplev mere om Ford
#Ford Driving Skills for Life#KaPlus

Fremhævede artikler

Relaterede artikler