Oplev Ford

Oplev Ford

Oplev Ford

Fylder din bedre halvdel også det hele?

Det er altid en lettelse at putte i sengen med sin bedre halvdel efter en hektisk dag. Men for dem, der deler seng, kan dyrebare timers nattesøvn gå tabt i kamp om madrassen. Nu lancerer Ford en prototype på en seng, der tager hånd om problemet med bilteknologi.

Undersøgelser* viser, at hver fjerde i et forhold sover bedre alene – og at søvnmangel over tid øger risikoen for skade og ulykker i hjemmet, på arbejde og i trafikken**.

Men hvis separate senge – der ellers er blevet et populært fænomen – ikke frister, hvad kan man så gøre?

Svaret kan være Fords prototype på en ‘vognbaneseng’, der anvender bilteknologi til at sikre, at selv de mest urolige sengepartnere forbliver på deres egen halvdel af madrassen i løbet af natten.Systemet, der er inspirereret af vognbaneassistenten i de fleste af Fords nye biler, registrerer med tryksensorer, når nogen har forvildet sig over på sengepartnerens banehalvdel. Hvis det er tilfældet, tager teknologien over og bevæger nænsomt madrassen ved hjælp af et indbygget transportbånd, til begge personer igen er centreret i hver sin bane.

Mange par har hver især mindre plads end et lille barn i en enkeltseng, når de sover sammen,” forklarer dr. Neil Stanley, søvnekspert og forfatter af bogen How to Sleep Well. ”Mennesker er mest sårbare, når de sover, så vi er programmeret til at vågne, når noget eller nogen uventet rører os. Hvis nogen indtager din side af sengen, vil denne forsvarsmekanisme aktiveres og potentielt ødelægge din nattesøvn – ofte mens din bedre halvdel sover trygt videre.

Fords ‘vognbaneseng’ er indtil videre blot en prototype og er del af flere innovationer under projektet Ford Interventions. Her udforsker man anvendelsen af Fords bilteknologier i andre hverdagssammenhænge.


* https://bettersleep.org/research/sleep-surveys/survey-american-couples-have-trouble-in-bed

** https://www.nhs.uk/live-well/sleep-and-tiredness/why-lack-of-sleep-is-bad-for-your-health/

Del:

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin