Oplev Ford

Oplev Ford

Oplev Ford

Ford – hundens bedste ven?

For mange mennesker er hunde en integreret del af familien. Men mens de fleste ikke ville drømme om at lade deres børn køre med i bilen uden at være spændt forsvarligt fast, forholder det sig ganske anderledes med menneskets bedste ven.

En ny, stor undersøgelse foretaget af Ford* viser, at hele 32 procent af hundeejere ikke sikrer deres kæledyr tilstrækkeligt i bilen under kørsel – og det på trods af, at det er lovpligtigt i mange lande.

Udviklingen af den nye Ford Focus stationcar blev et passionsprojekt for Fords ingeniør Rene Berns, der skabte en stationcar med udgangspunkt i sin treårige australian shepherd Emils sikkerhedsbehov. Resultatet er en bil, der totalsikrer både kæledyr og andre passagerer under kørsel.

Berns havde Emil med under de indledende faser af bagagerummets udvikling, hvor der blev sørget for, at selv de største hundekasser** passer ind i Focus stationcars bagagerum. Takket være det omfattende arbejde kan bilen transportere selv en irsk ulvehund, verdens højeste hunderace, uden problemer.

Som hundeejer er det naturligt at sikre hunden under kørsel, nøjagtig som man gør med et hvilket som helst andet familiemedlem,” forklarer hundeeksperten Graeme Hall, der også går under kælenavnet ’The Dogfather’. ”Jeg transporterer altid min hund Lily i hundekassen i bagagerummet, hvor hun kan bevæge sig og have det sikkert og komfortabelt under køreture. Det er den bedste løsning for alle.”

Af de adspurgte hundeejere, der i undersøgelsen indrømmer, at de ikke altid får sikret deres kæledyr i bilen, svarer 32 procent, at dyrene ikke bryder sig om det. 31 procent mener ikke, at det under korte ture er nødvendigt, mens 14 procent siger, at de ikke har plads til en hundetransport i bilen.

Mere end hver fjerde siger desuden, at deres hund har stukket hovedet ud af bilen under kørsel eller sågar er hoppet helt ud af vinduet med skader eller døden til følge. Enkelte indrømmer også at have været involveret i trafikulykker grundet forstyrrelser og distraheringer fra medrejsende kæledyr, der ikke var tilstrækkeligt fastspændt og sikret.

Sammen med sit team maksimerede Berns pladsen i bagagerummet på den nye Ford Focus stationcar ved at komprimere tagbeklædningens skumlag, ændre hængslernes position og redesigne bagklappen. “Det betyder alverden for mig at kunne tage Emil sikkert med overalt, og jeg er stolt over, at han har hjulpet med at gøre andre hundes tilværelse lettere og sikrere,” siger Berns.

Den helt nye Ford Focus stationcar er netop lanceret i hele Europa og fås i en bred vifte af varianter, der tæller den stilede Trend, den udstyrsspækkede Titanium, den sporty ST-Line, den crossover-inspirerede Active og den luksuriøse Vignale.

Læs mere om Ford Focus stationcar.

*Undersøgelse foretaget blandt i alt 5000 hundeejende bilister i Frankrig, Tyskland, Italien, Spanien og Storbritannien i november 2018. Læs mere på https://www.allianz.com/en/press/extra/knowledge/mobility/140709-keeping-pets-safe-in-the-car.html.

**Med udgangspunkt i større hundekasser med mål på eksempelvis 97 cm bredde, 92 cm dybde og 68,5 cm højde.

Del:

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin