OplevFord

Hvorfor ser Ford Focus stationcar ud som den gør?

Hvad følte du første gang du kastede et blik på den nye Ford Focus Stationcar? Sandsynligvis er dine tanker og følelser forbundet med designet ikke et tilfælde. Designet af biler er udviklet med henblik på at signalere bestemte værdier og appellere til bestemte følelser. Læs med her, når Fords designer, Anthony Prozzi, løfter sløret for tankerne bag designet.  

The power of design

Der er en grund til, at nogle biler udstråler coolness og andre bilmodeller har mere praktiske konnotationer. Og det er ikke tilfældigt. Anthony Prozzi, der er designer hos Ford fortæller her om, hvordan noget af det første designerne overvejer, er hvilket budskab bilen skal udstråle. Der er nemlig stor forskel på, om bilen er tiltænkt familier, enlige eller om det f.eks. er en bybil. Eksempelvis fortæller han, hvordan Fiestaen er ”smart, urban, really cool and hip”, mens Ford Focus Stationcar i højere grad har et æstetisk formsprog, der udtrykker dynamik, komfort og ikke mindst elegance. Prozzi er tidligere modedesigner hos det store modehus Donna Karen, og arbejdstilgangen er ikke så forskellig som man skulle tro. Både når det kommer til design af tøj og biler kigger man først og fremmest på ”… silhouette, shape and proportion, and also the message that needs to be conveyed”.  

Vær med til at bestemme designet af den nye Ford Focus

Det er dog ikke designerne alene, der afgør, hvordan bilens færdige design ender ud. Du har også mulighed for at have medbestemmelse over de nye Ford-modeller, inden de ruller ud af fabrikken. Prozzi og hans team af designere benytter sig af fokusgrupper til at holde sig opdateret med de nyeste trends og sikre, at de nye biler er i øjenhøjde med de mennesker, der skal ud og købe bilerne.  

Fremtidens bildesign – Eco Superior

Også når det kommer til fremtidens design, er det afgørende at lytte til de signaler og trends, der er på vej globalt. Prozzi fortæller, hvordan “Things need to be made from materials that are sustainable, that are not just eco, but what I'm terming Eco Superior”. Hvordan disse tendenser kommer til at tage sig ud i det nye design, er endnu ikke til at sige, men ét er sikkert – der er tænkt over dine værdier og præferencer, når den næste generation af Ford-modeller ruller ud fra fabrikken.
Oplev mere om Ford
#design#Focus#Focus Stationcar#Ford Focus

Se Ford Focus Stationcar her

Fremhævede artikler

Relaterede artikler