Oplev Ford

Oplev Ford

Oplev Ford

Ford er klar til Le Mans 2019

Der er lagt i kakkelovnen til et historisk løb for Ford Chip Ganassi Racing, når dette års udgave af Le Mans løber af stablen den 15.-16. juni. Igen i år vil man kunne følge løbet via Fords livestream.

”Det er sidste Le Mans-løb for Ford i denne omgang, så det bliver helt klart en følelsesladet oplevelse. Målet med vores Le Mans-comeback i 2016 var at vinde løbet på 50-årsjubilæet for vores første sejr i 1966. Det gjorde vi. Siden da har vi været på podiet hvert år,” udtaler Mark Rushbrook, global direktør for Ford Performance Motorsport.

”Til dette sidste løb stiller vi med fem Ford GT’er inklusiv modellen under Keating Motorsport. Uanset udfaldet har deltagelsen i Le Mans været en utrolig oplevelse, og vi er mere end taknemlige for støtten fra både ACO og WEC.”

Ford er den eneste af de nuværende bilproducenter i GTE Pro-klassen, der er endt i top tre de seneste tre år. Alle Ford Chip Ganassi Racings racerkørere er igen klar til at indtage Le Mans-podiet i Ford GT’er, der denne gang er udstyret med helt nye design, som hædrer Fords succes i Le Mans gennem årene.

Fords racerkørere er spændte

Ford GT #66 køres af Stefan Mücke (Tyskland), Olivier Pla (Frankrig) og Billy Johnson (USA). ”Det her er vores sidste chance for at tage sejren i en fabriksfremstillet Ford GT, så presset er ekstra stort i år. Vi er klar til kamp,” udtaler Pla.

Ford GT #67 føres som sædvanlig af Andy Priaulx og Harry Tincknell (Storbritannien). De får selskab af Jonathan Bomarito (USA). ”Vi har været så tæt på før, så vi ser ingen grund til ikke at kunne vinde det hele. Alt, man som racerkører kan bede om, er en konkurrencedygtig bil, og det har vi jo. Resten er op til os selv,” fastslår Tincknell.

Joey Hand (USA) gør comeback og skal sammen med Dirk Müller (Tyskland) og Sébastien Bourdais (Frankrig) køre Ford GT #68. ”Det har været hårdt at misse de to sidste Le Mans-løb, så jeg er mere end klar til at komme ud på banen igen. Vi sigter efter at vinde for både Ford, Ganassi og alle de mennesker, som har arbejdet så hårdt for det her i løbet af årene,” siger Joey Hand.

Teamet i Ford GT #69 består af Ryan Briscoe (Australien), Richard Westbrook (Storbritannien) og Scott Dixon (New Zealand), som hidtil har prydet Le Mans-podiet to gange. ”Vi har indtaget sejrsskamlen før, men ikke stået øverst endnu. Det ville være en drøm at gøre det denne gang som tak til både Ford og Ganassi, der har ledsaget os i denne fantastiske satsning,” udtaler Briscoe.

I GTE Am-klassen deltager også Ford GT #85, der sponsoreres af Keating Motorsports. Bilen føres af Ben Keating (USA), Jeroen Bleekemolen (Holland) og Felipe Fraga (Brasilien), som skal konkurrere mod Ferrari, Aston Martin og Porsche. ”Jeg har en lang historie med både Ford og Le Mans, men jeg har aldrig været så spændt på løbet som i år. Det er specielt på så mange måder,” indrømmer Keating.

Den 87. udgave af Le Mans begynder lørdag den 15. juni kl. 15:00. Du kan følge det historiske løb live fra cockpittet af Ford GT-bilerne på www.fordperformance.tv.

Tags:

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev

Du kan tilmelde dig til den kategori der passer dig bedst.

Følg Ford på de sociale medier: