OplevFord

Kampagne: Ford og Eiqu Miller sætter fokus på trafiksikkerhed

"Uopmærksomhed og manglende erfaring er ofte årsagen til ulykker i trafikken. Det er et alvorligt emne, som Ford har stort fokus på at skabe opmærksomhed omkring med en kampagne. Det kom til udformning i en større kampagne, som Ford for nylig har afholdt." I den forbindelse satte vi den kendte Youtuber Eiqu Miller i stævne på Sjællandsringen, hvor han på den lukkede bane kunne prøve at køre bil iført Fords Drug og Drunk Driving Suits. Disse dragter simulerer bedømmelses- og reaktionsevner, når man er påvirket af henholdsvis alkohol eller stoffer; et emne, Ford vil gøre opmærksom på med kampagnen. I videoen ses det tydeligt, hvor svækkede hans reaktionsevner blev, og hvor svært han fik ved at afstandsbedømme. Det er tankevækkende, hvilket Ford vil gøre opmærksom på med kampagnen.  

Fokuseret kampagne på uopmærksomhed i trafikken

For at teste sin opmærksomhed prøvede Eiqu Miller at fange Pokémons, tale i mobiltelefon og skrive SMS’er. Alt imens han forsøgte at styre den store Ford Mustang sikkert omkring og igennem keglerne på banen som en del af kampagnen. Resultatet taler for sig selv: Hver gang han flyttede opmærksomheden fra kørebanen til sin telefon, kørte han ind i keglerne fordi han ikke fokuserede på at have øjnene på vejen. Det er noget af det, som Ford ønsker at øge opmærksomheden på ved kampagnen.

De unge er vilde med budskabet i kampagnen

Selvom videoen omhandler et alvorligt emne, formår Eiqu Miller at få sit budskab frem om, at lade bilen stå hvis man er påvirket og at droppe telefonen under kørslen. Hans unge Youtube-følgere er vilde med videoen og han får mange positive kommentarer: ’Super fedt at du bruger noget tid på at lave disse videoer og får skabt et budskab!’   ’Kan du ikke lave mere af det?’ ’Mega godt budskab!’  

Kampagnen Ford Driving Skills for Life

Eiqu Millers følgere har ret. Trafiksikkerhed er et vigtigt emne, og når man sætter sig bag rattet skal opmærksomheden være på vejen. Uopmærksomhed og manglende erfaring er ofte årsag til de alvorlige ulykker i trafikken; særligt blandt unge trafikanter. I Danmark er trafikulykker hovedårsagen til dødsfald blandt de unge, og det vil Ford gøre noget ved. Derfor afholder Ford, som en del af kampagnen Driving Skills for Life, afholder Ford et gratis, køreteknisk kursus for unge mellem 18 - 24 år, der ønsker at blive bedre til at køre bil. På kurset og kampagnen vil deltagerne blandt andet lære, hvordan man forbedrer sin køre- og bremseteknik, sin afstandsbedømmelse og hvordan man kan undgå frontale sammenstød. Kurset og kampagnen består også af øvelser, hvor de unge på egen hånd mærker, hvad det gør ved deres evner i trafikken når de samtidig taler i mobiltelefon, tjekker Facebook og SMS’er mens de kører bil. I år afholdes kurserne den 3. og 4. september på Sjællandsringen i Roskilde.
Oplev mere om Ford
#Ford Driving Skills for Life

Du kan læse mere om kurserne og tilmelde dig her

Fremhævede artikler

Relaterede artikler