Oplev Ford

Oplev Ford

Oplev Ford

Firmabilstrends 2019 #4

Udviklingen på bilmarkedet går over stok og sten i disse år. Ford Danmarks flådechef Niels Holst kigger i krystalkuglen og udvælger fire tendenser, som enhver flådeansvarlig bør holde vågent øje med i 2019. I denne fjerde del spår han om firmabilsklassens fremtid på motorfronten.

Dieselbilerne vil fortsat dominere firmabilsklassen – indtil hybriderne kommer

Niels Holst forudser også, at firmabilen med den ellers lidt udskældte dieselmotor stadig vil være populær i 2019.

”Med de kommende tal fra WLTP (Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure, red.) vil mange virksomheder med benzinbiler fremover kigge endnu oftere på dieselbilen, der med den seneste Euro 6,2-euronorm har lavere CO2-udledning end benzinudgaver og en virkelig fornuftig brændstoføkonomi,” fortæller han.

Målemetoden WLTP – der for nylig blev udskudt til at gælde fra årsskiftet 2020/2021 – er erstatningen for EU’s nuværende anden udgave af NEDC (New European Driving Cycle 2), der anvendes i overgangen fra NEDC til WLTP. Den første NEDC-målemetode har siden 1970 været standarden for, hvordan man tester og måler bilers CO2-udledning og brændstofforbrug. Skiftet i målemetoden forventes at medføre stigninger på mange bilers registrerede CO2-udledning og brændstofforbrug.

Og her kommer hybridbilerne i spil som firmabiler, mener Niels Holst.

”Mange af de gamle NEDC-udregninger er lavet efter teoretiske og ideelle omstændigheder, hvorimod de kommende WLTP-vurderinger tager udgangspunkt i mere realistiske målinger, der bedre matcher bilernes reelle performance på vejene. Efterfølgende vil hybridbiler overtage firmabilsklassen med endnu bedre brændstoføkonomi og lavere klimabelastning. Indtil da vil dieselvarianter dog stadig dominere firmabilsklassen med fornuftig brændstoføkonomi og højt drejningsmoment, som er ideelt til firmabilister, der bruger meget tid på vejene.”

Niels Holst konkluderer, at der ikke går længe, før hybridbilen bliver den foretrukne form for firmabil.

Læs også om Firmabilstrends #1, #2 og #3.

Tags:

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev

Du kan tilmelde dig til den kategori der passer dig bedst.

Følg Ford på de sociale medier: