Oplev Ford

Oplev Ford

Oplev Ford

Firmabilstrends 2019 #1

Udviklingen på bilmarkedet går over stok og sten i disse år. Ford Danmarks Fleet Manager Niels Holst kigger i krystalkuglen og udvælger fire tendenser, som enhver flådeansvarlig bør holde vågent øje med i 2019. I denne første del gransker han firmabilens betydning for medarbejderen.

Som Fleet Manager hos Ford Danmark har Niels Holst efterhånden indhentet flere kilometer på tælleren, end han vil indrømme. Derfor undrer det heller ikke, at han altid har øjnene på tendensbolden i flådebilmarkedet. Især den teknologiske udvikling går hurtigt i disse år, hvor han fremhæver fire vigtige punkter for 2019: Firmabilens stigende betydning for medarbejderen, dieselmotorens frikendelse, store forventninger til elbilerne samt det voksende fokus på såkaldte mobility solutions.

”2019 markerer et vigtigt år – ikke kun for Ford, der fejrer 100 år i Danmark, men for bilbranchen generelt. Udviklingen går stærkt, og det er med at hægte sig på, hvis ikke man vil køres over. Med kåringen af Ford Focus til Årets Bil i Danmark 2019 har vi lagt os perfekt i svinget,” siger Niels Holst og tilføjer: ”Derudover glæder vi os selvfølgelig også til at lancere Mondeo Hybrid stationcar og nye versioner af Transit Custom, Kuga, Edge og ikke mindst Focus ST – foruden et par overraskelser, vi gemmer til senere på året.”

Han vurderer, at Årets Bil-sejren ikke alene vil sende flere privatkunder bag rattet i en Focus, men at vinderbilen også i stigende grad vil indtage markedet for firmabiler: ”Den nye Ford Focus er den bedste bil, Ford nogensinde har bygget. Og da behovene til privat- og firmabiler er blevet mere sammenfaldende, står Focus i 2019 som det perfekte valg til både private og erhvervsdrivende.”

Firmabilen er mere end bare en bil

En af de vigtige tendenser, som fortsat har betydning i markedet, er firmabilen som parameter for medarbejdertilfredshed:
”Bilen har fortsat stor betydning for forholdet mellem den ansatte og arbejdsgiveren. For 20 år siden var det en luksus bare at have firmabil. I dag ser vi til gengæld, at der stilles højere krav fra medarbejderne til sikkerhed, komfort og køreglæde,” fortæller Niels Holst. Han fremhæver, at særligt udstyr som førerassistanceteknologier som adaptiv fartkontrol, lædersæder, automatgear og ikke mindst god plads til alle er i høj kurs, når hele familien for eksempel sætter kursen mod skiløjperne om vinteren.

Også blandt varebilskunderne, der udgør størstedelen af Fords erhvervssalg, stilles der større krav til bekvemmelige og teknologisk avancerede varebiler. De er ikke længere blot rullende opbevaringsrum, men deciderede mobile kontorer.

”Særligt nu, hvor der er rift om håndværkerne, kan bilen have stor betydning for den enkelte håndværkers valg af arbejdsgiver. Man tilbringer trods alt mange timer i bilen hver dag – så selvfølgelig stiller man krav. Det sætter fokus på features som eksempelvis justerbar fartpilot, motor-/kabinevarmer, stemmestyring og parkeringssensor, som vi tilbyder i vores varebilssortiment.”

Den nyeste generation af Ford Transit Custom, der er den mest solgte varebil i Danmark, lander i 2019 med øget komfort, de nyeste teknologier, Fords SYNC 3-infotainment og muligheden for en plug-in-hybridvariant.

Tags:

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev

Du kan tilmelde dig til den kategori der passer dig bedst.

Følg Ford på de sociale medier: