OplevFord

Bilferie på Europas bedste strækninger

Den er mere end 330 kilometer lang og har mere end 100 fantastiske sving. Og så tilbyder den nogle af de flotteste udsigter i Europa. Oplev Ford har samlet en liste med "Europas bedste strækninger", der kan fungere som inspiration til din næste bilferie. Hver eneste strækning var nøje udvalgt efter års research, og holdet bag har tilbagelagt mere end 15.000 kilometer i jagten på det ultimative roadtrip til bilferien i Europa. I videoerne nedenfor kan du tage med Steve Sutcliffe, som kører med forskellige Ford-modeller afhængigt af den model, der passede bedst til de enkelte strækninger på bilferien: Focus RS, Mustang 5.0 V8 GT, Mustang 2.3 EcoBoost, Focus ST, Focus ST TDCi og Fiesta ST.  

#1: Rumænien – Transfagarasan Highway: Bilferie på de rumænske motorveje

Transfăgărășan-motorvejen blev bygget i 1970’erne udelukkende med strategiske tanker for øje: Den skulle tjene et militært formål ved at forbinde Transsylvanien og Valakiet, som begge er historiske områder i Rumænien. I dag er ruten blevet et yndet rejsemål for bilentusiaster på bilferie, og tilbage i 2009 blev vejen kåret som ”verdens bedste vej” af det britiske TV-show Top Gear. Vejen er blandt Rumæniens mest kendte, og et af de absolut mest besøgte steder i hele landet for folk på bilferie. I videoen nedenunder kan du se, hvordan Steve Sutcliffe prøvekørte Ford Mustang på vejen, som er blandt de mest sceniske og flotte i Europa. En yndet favorit for bilferien.  

#2: Storbritannien – Blakey Ridge, North Yorkshire: Bilferie i det nordlige Engand

I det nordlige England ligger North Yorkshire, hvor Blakey Ridge findes i et scenisk, britisk landskab, som er oplagt til bilferien. Vejen er kun 24 kilometer lang, men til trods for den korte afstand er det alligevel en varieret oplevelse at køre på vejen for besøgende på bilferie. Som turist på bilferie i det nordlige England er det oplagt at lægge vejen forbi, og hvis ikke det er muligt, har Ford i samarbejde med Steven Sutcliffe prøvekørt vejen. I videoen kan du se, hvordan en Ford Focus RT klarer sig på Blakey Ridge.  

#3: Spanien – C462, Catalonien: Bilferie i Catalonien

I Catalonien ligger C462, som blev bygget under det økonomiske opsving i Spanien i 1990’erne. Vejen fungerede som genvej til dæmningen Embalse de la Llosa del Cavall, som aldrig blev udbygget til det formål, den oprindeligt var tiltænkt. Derfor tjener vejen ikke det store formål længere, da der er langt nemmere måder at rejse på tværs af de spanske landeveje på fremfor at vælge C462. I stedet betyder det, at vejen primært tjener et scenisk formål for bilister på bilferie; på sit højeste tager vejen dig 2 kilometer over havets overflade, imens du har en fantastisk udsigt til Pyrenæerne. Vejen er nærmest øde, så for bilentusiasten på bilferie betyder det, at der er frit spil. I vores video kan du se en Ford Focus ST prøvekøre Cataloniens lange vej.  

#4: Frankrig – D526 & D926, Alperne: Bilferie i de franske alper

I 2015 lagde D526 og D926 scene til Tour de France. Og så lægger den også vej til mange bilferier årligt. Vejen går igennem de franske bjerge, og er velbesøgt af bilentusiaster. Det skyldes, at du på vejen kommer hele to kilometer over havets overflade, og samtidig kommer til at opleve en af de store stigninger i hele Europa: Col de la Croix de Fer, som igennem tiden er blevet passeret af ryttere i Tour de France 16 gange. Ford har prøvekørt en Mustang på vejen, som du kan se nedenunder.  

#5: Tyskland – B500, Black Forest Highway: Bilferie i de tyske skove

Black Forest Highway, eller Schwarzwaldhochstrasse, som den hedder på tysk, er en af de mest kendte og legendariske strækninger i hele Tyskland. Vejen strækker sig langt ned igennem det sydligvestlige Tyskland, og bilisten på bilferie vil opleve at blive taget igennem et varieret tysk landskab fuld af skove og bjerge. Samlet set er den på 40 kilometer, hvor den kørende langs vejen har masser af muligheder for at gøre stop på hoteller og restauranter under bilferien. I vintertiden bliver vejen endnu mere travl grundet dens strategiske placering tæt på Schweiz og Frankrig. I videoen har vi kørt vores Ford Focus ST med Steven Sutcliffe bag rattet, som du kan se nedenunder.  

#6: Mallorca – MA10, ‘Mountain Road’: Bilferie på den spanske feriø

På en af danskernes foretrukne feriemål, Mallorca, ligger MA10, der også er kendt som Mountain Road. Vejen strækker sig igennem de spanske bjerge, og samlet set er vejen 50 kilometer lang, hvilket gør den perfekt til en afstikker på bilferien. I turistsæsonen er vejen fyldt med cyklister og andre bilister, men som besøgende i lavsæsonen kan man komme til at få en storslået køreoplevelse på bilferien. Området er betagende, og der er rig mulighed for at bruge vejen til at udforske andre dele af Mallorca under bilferien.
Oplev mere om Ford
#Fiesta#Focus#Mustang

Fremhævede artikler

Relaterede artikler