Oplev Ford

Oplev Ford

Oplev Ford

En komfortabel minibil | Ford Ka

John Fleming, President & CEO, Ford Europe, fortæller bl.a. her om hvordan ingeniørerne har sikret, at den nye minibil stadig kører som en Ka – med den same go-kart fornemmelse bag rattet, som gør bilen så sjov at køre.

“Den oprindelige Ka er en succes, der er vanskelig at efterfølge. Den blev lanceret i 1996, men ser stadig moderne og nutidig ud. Over en million købere er faldet for dens design og køreglæde.

Ka var lidt af en milepæl for Ford. Den pustede nyt liv i segmentet for de små biler og lærte os, at veldesignede biler med køreglæde kan skaffe Ford nye kunder. Selv i dag har Ka større kundeloyalitet end nogen anden Ford. Trods den stadig store popularitet ved vi, at der skal fornyelse til, og nu er det rette tidspunkt til introduktionen af den nye Ka.

Når man planlægger at bygge en ny bil i et relativt lavt styktal målrettet en særlig niche af markedet, giver det god mening at dele udviklingsomkostningerne med andre. I dette tilfælde var Fiat med sin erfaring i segmentet for små biler en oplagt partner. Vores indledende drøftelser viste da også, at vi så  ens på mange ting.

Vi havde klare prioriteter allerede fra begyndelse. Denne minibil skulle køre som en Ford, se ud som en Ford og samtidig have den samme ånd over sig, som den oprindelige Ka.

I stedet for at gå retro-vejen valgte vores designere at tage udgangspunkt i kinetic designsproget og skabe en bil med et frisk moderne design både inde og ude. Med et sødt smil og en markant bagende er det tydeligt, at dette er den nye Ka.

Ingeniørerne har sikret, at den nye bil stadig kører som en Ka – med den same go-kart fornemmelse bag rattet, som gør bilen så sjov at køre.

Som alle andre Ford segmentet er den også komfortabel og billig i drift. Kombinationen af disse kvaliteter og med den særlige Ka ånd er vi  overbeviste om, at den nye Ka bliver en favorit hos de kommende købere af små biler.”

Tags:

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev

Du kan tilmelde dig til den kategori der passer dig bedst.

Følg Ford på de sociale medier: