Oplev Ford

Oplev Ford

Oplev Ford

Innovation: Easy Access Door System er et unikt dørkoncept til bilen

Ford afslører et unikt dørkoncept, som gør adgangen til kabinen lettere end nogensinde før.

Innovation er en central del af Fords identitet. Senest er det blevet slået fast med Fords Easy Access Door System, som er med til at sikre, at der er langt større indgang til passagerer i bilen. Der er en 1,5 meter bred åbning, udviklet med innovation, som giver uhindret adgang til kabinen på begge sider af bilen. Det er i kontrast til de fleste bagdøre, som har en åbning på omkring halvdelen af denne bredde. Opel Merivas bagdøre tilbyder f.eks. under 0,7 meters bredde*.

“Dørkoncepter som dette har været en designers drøm i mange år,” fortæller Stefan Lamm, exterior design director, Ford of Europe. “Vi har løftet konceptet fra en designers stregtegning på en notesblok, til et stiligt og gennemtænkt resultat på det færdige produkt, med innovation omkring Ford B-MAX”.

“Vi har sat os selv den udfordring at se på hele konceptet omkring de små biler” tilføjer Lamm omkring innovation. “Folk udfordres af de snævre forhold, der ofte ses ved bykørsel og derfor ville vi forsøge at gå helt nye veje.”

Innovation ud fra hverdagens udfordringer

Under udviklingen af koncepter og innovation brugte designerne mange timer på at iagttage førere i deres dagligdag – på indkøb eller ved afhentning af børn – for at få en præcis forståelse af, hvad kunderne virkelig vil sætte pris på i en kompakt bil fyldt med innovation.

Derefter overtog ingeniørerne udfordringen med at få udviklet en sikker og praktisk bil som levede op til disse krav med udgangspunkt i innovation. De flyttede højstyrke-elementerne væk fra den centrale del af bilen og integrerede dem direkte i dørene, for at sikre et stærkt og innovativt ’skelet’ ved sammenstød; specielt i tilfælde af sammenstød fra siden.

Specielt højstyrke-stål, som er op til fem gange så stærkt som almindeligt stål, blev brugt på udvalgte områder for at skabe en ekstrem stærk og stiv konstruktion uden at tilføre ekstra vægt; helt speciel innovation.

Ford Easy Access er testet på hvert enkelt stadie i udviklingen

“Vi udviklede B-MAX til at udnytte alle fordelene ved det nye dørkoncept, men samtidig gjorde vi chassiset meget stærkt og let” fortæller Darren Palmer, Product Development Quality Director, Ford of Europe. “At skabe et stærkt og stabilt chassis giver en fantastisk køreoplevelse. Den nye B-MAX bliver mindst lige så sjov at køre som Ford Fiesta

B-MAX er fyldt op med funktioner der udnytter fordelene ved Easy Access-dørkonceptet. Bagsædet og forsædet kan foldes fladt ned, og dermed skabe en stor, anvendelig flade, hvor det er let at få lastet alt fra cykler til store pakker.

“Med dørkonceptet kan du virkelig laste de helt store ting. Helt op til 2,3 meter lange – og stadig gennem sidedørene” udtaler Ernst Reim, Chief Interior Designer, Ford of Europe. “Det gør en tur i møbelforretning eller en dag på stranden med surfboard meget mere realistisk”

Tags:

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev

Du kan tilmelde dig til den kategori der passer dig bedst.

Følg Ford på de sociale medier: