OplevFord

Din Ford passer på dig

Her får du et overblik over teknologien, der gør, at Ford scorer topkarakter i Euro NCAP’s sikkerhedstest. Tidligere i år blev den nye Ford Focus som en af de første biler tildelt maksimale 5 stjerner i Euro NCAP’s uafhængige crashtest under nye og strengere sikkerhedskrav. Focus’ vifte af sikkerheds- og førerassistanceteknologier blev i tilgift udvalgt af organisationen som værende særligt prisværdig. Aktive og passive features Sikkerhedsniveauet i Fords biler har for vane at score topkarakter – og det er især takket være kombinationen af både aktive og passive sikkerhedsfeatures, som beskytter og hjælper føreren med at holde fokus på vejen. Disse omfatter:
  • Adaptiv fartpilot med Stop & Go, trafikskiltegenkendelse og vognbanecentrering, der gør det let at køre i myldretid eller i start- og stoptrafik. Teknologierne er også støttet af Lane Keeping Aid og den intelligente fartbegrænser, der begge komplimenteres af Euro NCAP.
  • Intelligente forlygter medkamerabaseret teknologi, der som den første i branchen forudser sving i vejen og allerede inden selve svinget belyser vejen, så sightbarhed øges.
  • Head-up display, der nu tilbydes i Europa, som hjælper med at holde øjnene på vejen ved at frembringe nyttige oplysninger direkte i førerens synsfelt.
Euro NCAP har i sin første selvkørende sikkerhedstest nogensinde vurderet, at Fords førerassistanceteknologier rammer en enkel og intuitiv balance mellem at støtte føreren og give fuld kontrol over bilen uden risiko for at blive for afhængig af dem. Ford tilbyder naturligvis også teknologier til at undgå og mindske ulykker. Disse omfatter:
  • Prækollisionsassistance med fodgænger- og cyklistregistrering og automatisk nødbremsning i tilfælde af pludseligt opstået kollisionsfare.
  • Evasive Steering  Assist, som med radar og kamera registrerer forankørende biler, der kører langsomt – eller holder stille – og dermed hjælper med at dreje uden om bilen.
  • Blindvinkelsassistance (BLIS – Blind Spot Information System), som bruger bilens sensorer bagtil til at holde øje med omgivelserne. Teknologien signalerer i sidespejlene, når der kommer en anden bil i overhalingsbanen og hvornår man er kommet langt nok forbi en bil, når man selv er i færd med at overhale.
Skulle man være ude for en ulykke, hjælper postkollisionsteknologi med at bremse bilen efter sammenstøddet, så man undgår et eventuelt efterfølgende sammenstød med fx modkørende. Ligeledes aktiverer Fords infotainment-system, SYNC3, et automatisk nødopkald til alarmcentralen, hvis bilens airbags udløses eller brændstoftilførslen lukkes af. Er man ikke selv i stand til at tale med alarmcentralen, vil hjælpen alligevel være nær, da nødsystemet automatisk sender bilens GPS-koordinater til myndighederne. Ford Focus kommer med alle ovenstående sikkerhedsfeatures og er blevet 40 procent mere sikker ved frontkollisioner takket være højtrykshærdet superstål.
Oplev mere om Ford
#Crash-test#Euro NCAP#sikkerhed#teknologi

Fremhævede artikler

Relaterede artikler