Oplev Ford

Oplev Ford

Oplev Ford

Interiør og design: Mød Erika Tsubaki, designeren bag Vignale

Mød Erika Tsubaki, der er designeren bag Ford Vignale, og som leder holdet af Fords designstrategi. En gruppe, der forsker i innovative funktioner, teknologier og brugerflader til brug i Fords design og interiør.

Med base i Fords designstudie i Köln har Tsubaki givet essentielle input til den globale designudvikling, som støtter innovative produkter og brandoplevelser. Alt det er noget, som hæver designet og interiøret i Fords biler til noget endnu højere.

Som del af holdet bag skabelsen af Ford Kuga, Fords første globale kompakte SUV, hjalp Tsubaki med at artikulere og visualisere bilens dynamiske design og DNA. Hun optrådte også i Kugas verdensomspændte reklamekampagne, hvilket gav folk en indsigt i bilens nye teknologier, robuste produktforskning og udviklingsproces.

 

Prisvindende Ford Vignale med interiør og design

Ford Vignale er bare én af de indflydelsesrige design- og kommunkationsstrategiske projekter som Tsubaki har været med i. Projekter, som omfatter Vignale produkter, Vignale Lounce Experience hos forhandlerne og Vignale-kollektionen. Dette inkluderede den luksuriøse Vignale Weekender-taske, som opnåede den prestigefyldte 2014 iF Designpris grundet sit design.

Under Tsubakis tilsyn har teamet også hjulpet med at etablere Ford Designs tilstedeværelse uden for bilverden; særligt gennem events som den verdensledende møbeldesign Expo Salone del Mobile i Milano i Italien, hvor Tsubaki har kunne fremvise Fords innovative design og interiør i bilerne.

Konceptbiler med interiør af høj kvalitet

Tsubaki tilsluttede Ford of Europes Merkenich designstudie som bestyrer i 2001. Ved sin start arbejdede hun med avanceret interiørdesign og var med til udviklingen af flere konceptbiler med udgangspunkt i interiør og design. Biler, som blandt andet Ford Fiesta, B-MAX, Focus, Mondeo og Visos koncepter.

Før Erika Tsubaki tilsluttede sig Ford, arbejdede hun med Mazda i Japan på Mazda 323, 626 og konceptdesigns for MX-5, RX-8 og Neospace konceptbil efter at have taget en uddannelse i

industrielt design fra Tsukuba University.

”Innovation er ikke begrænset til teknologi,” fortæller Erika Tsubaki. ”Bilen er det tredje rum i vores liv, så håndværk, design og materialer er lige vigtige. Det handler om at forene dem ved at designe praktiske og emotionelle forbindelser. Min filosofi er gå skridtet videre end det og skabe noget, der får folk til at smile, leverer et produkt de er stolte af at eje, og som reelt er hjælpsomt og brugbart.”

Design bag Vignale-tasken 

“Jeg er særlig stolt af Vignale Weekender-tasken. Den er et unikt og særpræget del, som reflekterer Ford Design; den kommunikerer højeste kvalitet gennem sofistikerede materialer og fokus på detaljen. Det er et moderne og aspirerende livsstilsprodukt.”

Tsubaki bor i Köln med sin partner, Hun elsker at bruge tid med familie og venner, besøge udstillinger, udforske byen for designinspiration og er også habil til golf, som kommer til udtryk i hendes design og interiør.

Tags:

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev

Du kan tilmelde dig til den kategori der passer dig bedst.

Følg Ford på de sociale medier: