OplevFord

Tag på kør selv-ferie i Danmark

Danmark er et lille land, der ikke breder sig over mange kilometer. Ikke desto mindre byder Danmark alligevel på skønne ruter til din bilferie, hvor du kan opleve storslået dansk natur og ægte dansk feriesteming. Hvad enten du er til ferie ved kysterne, skønne naturoplevelser eller storbyferie, finder du det hele inden for rækkevide i Danmark. Tag på bilferie i Danmark, og oplev hvad vores eget lille land har at byde på. Nedenfor guider vi dig til nogle af de bedste og flotteste ruter til din kør selv-ferie i Danmark.

Dansk bilferie – Sjælland

Tager du på bilferie på Sjælland, er der en lang række ting, du kan opleve og se under din bilferie.

Nordsjælland

Det nordlige Sjælland byder blandt andet på en lang række slotte og ruiner, samt havnebyer og lækre kyststrækninger med gode badestrande. Tager du en bilferie på Sjælland, er byer som Tisvildeleje, Gilleleje og Hornbæk helt sikkert et besøg værd om sommeren, da de byder på badestrande og havneliv med lækre fiskerestauranter. Vil du på den anden hånd hellere stille din kulturelle nysgerrighed, kan du på din bilferie i Danmark besøge byer som Hillerød og Helsingør, der huser henholdvis Frederiksborg slot og Kronborg slot. Du kan også tage et smut forbi Esrum Kloster og Møllegård, der tager dig tilbage til middelalderens kultur- og madhistorie.

København

Vil du opleve Danmarks flotte hovedstad og nyde en storbyferie, kan du også lægge vejen forbi København. Byen byder på en lang række aktiviteter og ikke desto mindre gode madoplevelser. Oplev den hyggelige stemning ved Nyhavn eller Christianhavn, tag en tur i Tivoli eller besøg et af Københavns mange museer eller andre kulturelle attraktioner. Er du på bilferie til København i det danske sommerland, finder du også et væld af havnebade rundt i byen. Du finder også Amager Strandpark, der ligeledes byder på lækker sommerstemning ved vandet.

Sydsjælland, Møn & Falster

Længere sydpå finder du ligeledes gode destinationer og oplevelser for din bilferie i Danmark. Du kan blandt andet besøge Præstø, der byder på en idyllisk udsigt over Præstø Fjord, eller du kan besøge den overdådige Præstø kirke. Her kan du også følge den historiske byvandring for at opleve byen på bedst mulige vis. En anden yderst seværdig attraktion syd for København er Møn. Her finder du nemlig den smukke Møns Klint, der byder på noget af den flotteste natur, Danmark har at byde på. Her kan du begive dig ud på stien ovenfor Klinten og se den smukke udsigt. Du kan også tage en trappe ned til stranden, der ligeledes byder på en enestående naturoplevelse. Endnu længere sydpå finder du også kør-selv-værdige attraktioner. Falster byder nemlig også på hyggelige kystbyer, der er særligt aktive i sommerhalvåret. Du kan blandt andet besøge Marielyst, der byder på flot sandstrand og et væld af sommerhuse og gæster om sommeren.

Dansk bilferie – Fyn

På din kør selv-ferie i Danmark er det også værd at tage et smut forbi Fyn. Særligt Sydfyn har mange herlige seværdigheder at byde på.

Svendborg, Faaborg og Tåsinge

Tag et smut forbi Svendborg og oplev det fine sydfynske øhav. Her kan du opleve museer, tage på kajakroning eller øhop blandt de mange små øer, der ligger lige ved Svendborg. En af de øer du kan tage til er Tåsinge. På Tåsinge, der ligger tæt ved Svendborg, kan du blandt andet opleve det flotte Valdemars Slot. Her kan du opleve de imponerende gemakker og den historiske atmosfære. Endnu en by på Sydfyn, som du ikke bør gå glip af på din bilferie i Danmark, er Faaborg. Den gamle købstad byder på idylliske, smalle stræder med fine bindingsværkshuse. I Faaborg finder du ligeledes fantastisk natur, udsigt over det fynske søhav og en række spændende museer og andre seværdige oplevelser.

Dansk bilferie – Jylland

Vesterhavet

Vesterhavet er en af de oplevelser, du ikke bør gå glip af. Langs Jyllands vestkyst finder du en række flotte sandstrande med en glimt af historie fra de gamle betonbunkere fra den tyske besættelse. Du kan blandt andet besøge Hvide Sande eller Thyborøn.

Billund og Legoland

Er børnene med på bilferie til Jyllland, er Legoland også et klart hit til en kør selv-ferie i Danmark. Her kan i opleve den eventyrlige forlystelsespark og se de mange dekorationer lavet i Lego.

Århus

Århus, der blev kåret som Europæisk Kulturhovedstad i 2017, byder også på enestående storbyoplevelser til jeres kør selv-ferie i Danmark. Her kan i tage på shopping og besøge de mange kulturelle seværdigheder. Blandt andet Aros er et besøg værd. Byen byder ligeledes på gode gourmetoplevelser på madfronten. Der er helt klart en lang række aktiviteter at komme efter, hvis bilferien går til eller forbi Århus.

Sønderborg

I det sydlige Jylland finder i også en perfekt destination til bilferien i Sønderborg. Her kan i opleve den fine havn, Sønderborg slot eller fantastisk natur og andre kulturelle oplevelser. Byen byder både på museer, oldtidsminder, haver og parker, som i kan besøge på jeres kør selv-ferie i Danmark. Nu er det bare om at begive jer ud på bilferie rundt i det danske.

Inden i tager afsted

Når i skal på bilferie, er der en del ting, der er vigtige at have i tankerne inden i begiver jer ud på landevejene. Vi giver gode råd til din bilferie, og guider dig til fede destinationer og bilmodeller, hvis i hellere vil udenfor Danmarks grænser.
Oplev mere om Ford
#bilferie#Bilferie i Danmark#Danmark#Kør selv-ferie i Danmark#Kør-selv-ferie

Fremhævede artikler

Relaterede artikler