OplevFord

Fordele ved leasing: 5 gode grunde til at vælge leasing af bil

Når du skal have ny bil, så er der ofte mange ting at tænke over. Én af dem er ofte, om du skal vælge at lease frem for at købe. Det er en stor beslutning, som vi vil forsøge at gøre nemmere for dig ved at liste en række fordele ved privatleasing.  

Her er de 5 fordele ved leasing

1. Ingen overraskende omkostninger

Én af de nok mest frustrerende ting ved at være bilejer er, at din bil til tider kan få en række uforudsete udgifter, som kan være dyre at få fixet og kan være en irriterende faktor, der naturligvis aldrig falder belejligt. Dette skal du dog ikke bekymre dig om, hvis du leaser. Her får du nemlig en serviceaftale med i kontrakten, der sikrer, at alle udgifter til service og uforudsete udgifter bliver betalt uden ekstraberegning for dig. Du behøver derfor ikke bekymre dig, hvis bilen skulle få skader, da det ikke kommer til at ramme dig økonomisk.  

2. Billigere for dem med et mindre kørselsbehov

Hvis du ikke har behov for at for at køre mange kilometer om måneden, så er leasing en god løsning for dig. Hvis du kører under 15.000 km årligt, så vil en leasingbil typisk betyde lavere pris for dig. Er dit behov lig dette eller lavere, kan du spare penge. leasingfordele Hvis du får brug for at køre flere kilometer kan du altid ændre dette. Men her vil omkostningerne naturligvis stige. Så hvis du vil sikre dig at udnytte prisfordelene bedst muligt, skal du kende dit kørselsbehov i 2-3 år frem.  

3. Du kender alle omkostninger i hele leasingperioden - fast månedlig ydelse

I forlængelse af de to første punkter, så passer denne pointe ret godt som en opsamling. Én af de måske vigtigste fordele ved leasing er nemlig, at du kender prisen for hele leasingperioden. Netop fordi serviceudgifter og antal kilometer er medregnet i prisen. Dette er en pointe, som er nem at glemme under sine overvejelser. Det giver dog en del tryghed, hvis du er typen, der for alt i verden gerne vil undgå overraskelser og i stedet være stensikker på de økonomiske aspekter. En ny bil kan være en bekostelig affære, og her kan privatleasing være et godt alternativ.  

4. Udskift den gamle model oftere

Når du vælger at lease, så er det ofte i en periode på omkring 36 måneder, før kontrakten udløber. Ved udgangen af kontrakten kan du enten vælge at forlænge eller se dig om efter en ny bil. Dette er også en af de store fordele ved leasing for dig, der gerne vil udskifte din bil oftere. fordele ved leasing Det kan ikke betale sig at købe en ny bil og sælge den efter så kort tid, da det er mere økonomisk fornuftigt at beholde en bil i mange år, hvis du vælger at købe. Hvis du derimod leaser, så kan du udskifte den gamle med en ny model med mere jævne mellemrum.  

5. Intet værditab

Når du køber en bil, så mister din bil værdi, som tiden går. Inden for de første par år mister en ny bil den største værdi, så hvis du gerne vil sælge den igen hurtigt efter køb, kan du se frem til et relativt stort værditab. Hvis du derimod forventer at beholde bilen i mange år, så er værditabet ikke en særlig vigtig faktor. En stor fordel ved leasing er, at overvejelser vedrørende værditab ikke behøver være i dine tanker, da du i værste tilfælde kan opsige din kontrakt efter omkring 11 måneder, hvor dit gebyr for tidlig opsigelse er væsentlig mindre end, hvis du ejede bilen.  

Fordele ved leasing opsummeret

  1. Ingen overraskende omkostninger
  2. Billigere for de fleste
  3. Du kender alle omkostninger i hele leasingperioden
  4. Udskift den gamle model oftere
  5. Intet værditab

Fremhævede artikler